Vi uppskattar att du besöker vår nätbutik och ditt intresse för att samla på det vi erbjuder. Det är viktigt för oss att kunder som köper sina samlarobjekt hos oss ska kunna lita på att deras privatliv upprätthålls på ett säkert och ansvarsfullt sätt i enlighet med tillämpad lag i Sverige. Nedan följer en detaljerad beskrivning av hur detta hanteras av Mynthuset.

Ditt kundavtal och villkor

När du är kund hos Mynthuset Sverige, kan du vara trygg i att du ingår i Europas största mynt och frimärkeshus med över 20 års erfarenhet av mynt och medaljer. 

Vi strävar efter ett ökat intresse för samlandet av mynt och medaljer och har som mål att det skall vara tryggt och enkelt att samla.  Därför samarbetar vi bara med licensierade auktionshus och leverantörer samt genom vårt breda kontaktnät kan vi erbjuda våra kunder mynt och medaljer från hela världen. För att välja rätt samlarobjekt tittar vi därför även på vad du köpt tidigare eller intresserat dig för på vår hemsida för att ge våra samlare den bästa möjliga samlarupplevelse. När du handlar hos oss vill vi att du skall vara helt nöjd.

Läs noggrant igenom våra kundvillkor nedan. Vi har delat in dem i fyra delar för att det ska vara enklare för dig att ta till dig. Del 1 och 2 är generella villkor, där del 1 specifikt rör dig när du är ny medlem. Övriga delar behandlar köpevillkor, behandling av personuppgifter och sekretesspolicy. För att kunna bedriva vår verksamhet i enlighet med ovan beskrivning är det nödvändigt att spara och behandla personuppgifter. Syftet med det är att kunna presentera ett för dig så relevant urval av samlarobjekt som möjligt och ge dig bästa möjliga upplevelse som medlem hos oss. 

Genom att du är kund eller gör din första beställning och därmed blir kund, godkänner du ditt kundavtal och villkor. 

Tack för att du är kund hos Mynthuset Sverige!1. Generella villkor för nya kunder

1.1. Mynthuset Sverige ingår i Samlerhuset-koncernen.

1.2. Mynthuset Sverige förbehåller sig rätten att godkänna nya kunder. Kreditkontroll kan komma att ske. 


För att räknas som ny medlem krävs att du:

1.2.1. Inte redan är registrerad som aktiv kund hos Mynthuset Sverige som du vill bli ny kund i.

1.2.2. Måste vara fri från tidigare inkassokrav hos Mynthuset Sverige AB.

1.2.3. Måste vara minst 18 år och boende i Sverige.

2. Generella kundvillkor

2.1. Nyhetsbrev. Som kund hos Mynthuset Sverige får du nyhetsbrev med erbjudanden och information om nyheter i myntvärlden direkt i din inbox.

2.2. Kommunikation via e-post och sms. När du anger din e-post och/eller ditt mobilnummer i samband med att du blir kund, eller själv registrerar e-post eller mobilnummer på Mina sidor, godkänner du att löpande få nyhetsbrev via e-post eller sms med personligt utvalsa produkter, nyheter, rabattkoder och erbjudanden från Mynthuset Sverige. Vill du inte längre ta emot nyhetsbrev via e-post avregistrerar du dig enkelt genom avregistreringslänken i ett av utskicken. Vill du avregistrera dig från sms-utskick kontaktar du kundservice. Du kommer dock fortfarande att få leveransaviseringar och bekräftelser.

2.3. Avsluta ditt konto. Om du vill lämna Mynthuset Sverige kan du göra det på hemsidan eller genom att kontakta kundservice.

2.4. Kundservice. Behöver du ytterligare information, hjälp med en beställning eller något annat, är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice. Kontaktuppgifterna hittar du på din Mynthuset Sveriges hemsida. Du hittar även mycket information under ”Frågor och svar” samt under ”Information” på hemsidan.

3. Köpvillkor

3.1. Kund. För att kunna handla hos Mynthuset Sverige behöver du vara kund eller i samband med ditt köp bli kund.

3.2. Betalning. Du kan välja att betala mot faktura som följer med din leverans. Du har 14 dagar på dig att betala fakturan. Det går även bra att betala med betalkort. Vi accepterar Mastercard och Visa. Kortbetalning och kortuppgifter hanteras endast av Nets (läs mer om Nets här). Mynthuset Sverige hanterar inga kortuppgifter eller annan betalinformation. Priserna inkluderar moms.

3.3. Frakt och porto. Priset för frakt och porto kan variera och framgår tydligt på din varusummering i samband med att du genomför ett köp. Aktuell avgift för frakt och porto kan du även läsa på Mynthuset Sveriges hemsida. Är du osäker så kontakta gärna kundservice.

3.4. Påminnelseavgift. Om du missar att betala din faktura i tid tillkommer en påminnelseavgift på f.n. 60 kronor.

3.5. Inkassoavgift. I det fall en faktura med påminnelse inte betalas i tid övergår ärendet till Inkasso med en inkassoavgift på f.n. 180 kronor.

3.6. Ångerrätt 30 dagar. Du har full ångerrätt i 30 dagar från det att du har fått dina varor. Du ansvarar själv för att varorna kommer i retur till oss och betalar själv porto för returen. Vi vill ha din retur inom 30 dagar från att du har meddelat oss. Din retur skickas som brev eller paket. Bifoga fakturan eller ett meddelande med fakturanumret, ditt medlemsnummer, ditt namn och din adress. Om ett mynt/en medalj eller vara minskat i värde, t.ex. genom skada p.g.a. hantering som inte kan anses vara skälig, kan du bli ersättningsskyldig för den värdeminskningen.

3.7. Returadress: Skriv – Mynthuset Sverige - som mottagare och skicka till adressen: Box 464, 201 24 Malmö. Vi accepterar inte returer skickade mot postförskott. Har du betalat i förskott med betalkort, ta kontakt med kundservice så hjälper vi dig.

3.8. Bekräftelse vid beställning. Om du har lämnat din e-post till oss i samband med att du blev kund, alternativt registrerat den senare via Mina sidor eller i kassan, kommer du att få en orderbekräftelse via e-post när du beställer via hemsidan. Du kan även hitta din orderbekräftelse under Mina Sidor.

3.9. Prisändringar eller felaktiga prisuppgifter. Vi reserverar oss för prisändringar samt felaktiga prisuppgifter. 

3.10. Leveranstid. Normalt har du dina mynt/medaljer inom 1-2 veckor. I vissa enstaka fall kan det ta upp till 4 veckor. Om en produkt skulle bli slutsåld placeras beställningen på en väntelista och levereras när produkten har inkommit. I vissa fall är det dock omöjligt att få tag på fler exemplar av just den specifika produkten och då annulleras beställningen efter ett tag. Vi reserverar oss för att produkter kan ta slut. Vi levererar till adresser i Sverige. Om ditt paket är större än din brevlåda eller postfack tillåter, skickas paketet till ditt närmsta utlämningsställe och du aviseras om att du kan hämta paketet där.

3.11. Tillgodo. För återbetalning av tillgodo tar vi ut en administrativ avgift på f.n. 95 kr. 

3.12. Reklamation. Om leveransen är felaktig, eller om varan är skadad, gör du en reklamation till kundservice via e-post eller på telefon. Kundservice ger dig då en fri returkod, som du anger direkt på paketet när du skickar tillbaka den felaktiga/skadade varan till oss. Vi skickar såklart en ny vara om du så önskar. 

3.13. Tvist. Mynthuset Sverige är Trygg e-handel certifierade. Vi följer alltid ARNs rekommendationer. Om du inte är nöjd kontakta vår kundservice så försöker vi lösa problemet tillsammans.

4. Behandling av dina personuppgifter

4.1. Personuppgiftsansvarig organisation

4.1.1. Mynthuset Sverige (org.nr 556634-1326), ingår i koncernen Samlerhuset Group BV. Mynthuset Sverige är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Information om hur du kontaktar oss hittar du på Mynthuset Sveriges hemsida under fliken kontakt.

4.1.2. Klagomål gällande behandling av personuppgifter: Om du har klagomål på hur vi hanterar dina personuppgifter kontakta tillsynsmyndigheten direkt via www.datainspektionen.se

4.2. Behandling av personuppgifter, ändamål och legal grund. Vi behandlar alla dina personuppgifter elektroniskt. Ändamålet är att kunna erbjuda dig en fullgod, personlig tjänst som bygger på urval av mynt, medaljer och noga utvalda personliga tips. För det är det nödvändigt att spara och behandla dina personuppgifter. Vi använder också och analyserar data från dina tidigare köp, dina besök på vår hemsida, din eventuellt egenhändigt ifyllda läsarprofil samt data från våra samarbetspartners. Ändåmålet med att använda data du delar med dig av är att komma närmare vårt mål om att bara marknadsföra och erbjuda produkter, som du kommer att tycka om. Den legala grunden är det kundavtal du ingår. Vi använder aldrig data för automatiserade beslut som kan vara negativa för dig.

4.3. Personuppgifter. Ditt kundnummer skapas då du blir kund hos oss och då sparas också förnamn, efternamn, adressuppgifter, telefon, e-post och personnummer från folkbokföringen om det är nödvändigt för att verifiera din identitet.

4.4. Utlämning av personuppgifter. Vissa delar av din personuppgiftsdata lämnas ut till företag som på vårt uppdrag utför tjänster t.ex. kundkommunikation (fysiska brev, e-post eller sms), rekrytering, analys eller statistik. Dina personuppgifter lämnas ej ut till tredje land, dvs ett land utanför EU/EES-området.

4.5. Lagring av personuppgifter. Dina personuppgifter lagras och används under den tid du är medlem hos Mynthuset Sverige. Avslutar du ditt konto eller inte köper någon produkt så sparar och behandlar vi dina uppgifter hos oss i 5 år (bokföring 7 år). Den legala grunden för det kan vara; 1. ingånget avtal, 2. intresseavvägning pga livstidsgaranti för äkthet på alla objekt (som måste kunna styrkas mot dig) samt för direktmarknadsföring då våra produkter rör eftertraktade samlarobjekt som mycket sällan kommer ut på marknaden. T ex vid jubileum eller när vi lyckas köpa in en eftertraktad samling av historiska mynt som du som numismatiker kan vara intresserad av. Eller om din samling blir stulen så kan vi verifiera vad du köpt. 3. Rättslig förpliktelse. 4. Samtycke – då kan vi lagra en uppgift även längre än fem år (t ex emailadress för nyhetsbrev) tills du tar tillbaka ditt samtycke. De uppgifter vi hanterar skyddar vi genom en, för den här typen av personuppgifter, tillräcklig nivå av IT-säkerhet och vi ställer motsvarande krav på de företag vi lämnar ut personuppgifter till.

4.6. Borttagning av personuppgifter. Du har alltid rätt att begära rättelse av fel, spärra, begränsa eller helt få dina uppgifter borttagna utan onödigt dröjsmål. För att göra det vänder du dig till kundservice. Om du har betalningsåtaganden kvar sparar vi de uppgifter som krävs tills betalningen är fullgjord och de uppgifter som krävs i gällande bokföringslagar. Vid avslutat kundkonto raderas även utlämnad personuppgiftsdata och statistik avidentifieras.

4.7. Registerutdrag. Du har rätt att begära ett registerutdrag och/eller portering av dina personuppgifter som lagras hos oss. Kontakta kundservice så hjälper vi dig.

4.8. Cookiehantering. Vi rekommenderar dig att ha cookiespårning påslaget i din webbläsare för att du ska få ut maximalt av ditt besök. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator med information om hur du har använt vår hemsida. Vi använder så kallade sessionscookies för att kunna hantera navigeringen mellan sidorna och för varukorgens funktioner. I cookies lagras händelser, t.ex. vad du har klickat på och vilka val du gjort när du besöker vår hemsida i syfte att kontinuerligt anpassa och förbättra webbplatsen. Förutom ovan lagras även kundnummer, namn, e-postadress, intresseprofilering av genre och dina tidigare köp för att vi ska kunna anpassa kommunikation till dig. Denna data sparas på webbläsarens cookie och fortsätter att lagra information från besök till besök på våra webbplatser. Vissa cookiedata används även för att förbättra våra kundtjänster generellt, och i de fallen är datan alltid avidentifierad, dvs. går ej att koppla till dig som individ. Om du inte har cookiespårning aktiverat kommer inte hemsidan att fungera tillfredsställande.