Ingen förpliktelse - 30 dagars full returrätt

Logga in

Hej

040 602 82 60
Din kundvagn är tom.

Vi uppskattar att du besöker vår nätbutik och ditt intresse för att samla på det vi erbjuder. Det är viktigt för oss att kunder som köper sina samlarobjekt hos oss ska kunna lita på att deras privatliv upprätthålls på ett säkert och ansvarsfullt sätt i enlighet med tillämpad lag i Sverige. Nedan följer en detaljerad beskrivning av hur detta hanteras av Mynthuset.

Ditt kundavtal och villkor

När du är kund hos Mynthuset Sverige, kan du vara trygg i att du ingår i Europas största mynt och frimärkeshus med över 20 års erfarenhet av mynt och medaljer. 

Vi strävar efter ett ökat intresse för samlandet av mynt och medaljer och har som mål att det skall vara tryggt och enkelt att samla.  Därför samarbetar vi bara med licensierade auktionshus och leverantörer samt genom vårt breda kontaktnät kan vi erbjuda våra kunder mynt och medaljer från hela världen. För att välja rätt samlarobjekt tittar vi därför även på vad du köpt tidigare eller intresserat dig för på vår hemsida för att ge våra samlare den bästa möjliga samlarupplevelse. När du handlar hos oss vill vi att du skall vara helt nöjd.

Läs noggrant igenom våra kundvillkor nedan. Vi har delat in dem i fyra delar för att det ska vara enklare för dig att ta till dig. Del 1 och 2 är generella villkor, där del 1 specifikt rör dig när du är ny medlem. Övriga delar behandlar köpevillkor, behandling av personuppgifter och sekretesspolicy. För att kunna bedriva vår verksamhet i enlighet med ovan beskrivning är det nödvändigt att spara och behandla personuppgifter. Syftet med det är att kunna presentera ett för dig så relevant urval av samlarobjekt som möjligt och ge dig bästa möjliga upplevelse som medlem hos oss. 

Genom att du är kund eller gör din första beställning och därmed blir kund, godkänner du ditt kundavtal och villkor. 

Tack för att du är kund hos Mynthuset Sverige!1. Generella villkor för nya kunder

1.1. Mynthuset Sverige ingår i Samlerhuset-koncernen.

1.2. Mynthuset Sverige förbehåller sig rätten att godkänna nya kunder. Kreditkontroll kan komma att ske. 


För att räknas som ny medlem krävs att du:

1.2.1. Inte redan är registrerad som aktiv kund hos Mynthuset Sverige som du vill bli ny kund i.

1.2.2. Måste vara fri från tidigare inkassokrav hos Mynthuset Sverige AB.

1.2.3. Måste vara minst 18 år och boende i Sverige.

2. Generella kundvillkor

2.1. Nyhetsbrev. Som kund hos Mynthuset Sverige får du nyhetsbrev med erbjudanden och information om nyheter i myntvärlden direkt i din inbox.

2.2. Kommunikation via e-post, sms, telefon, postalt. När du anger din adress, e-post och/eller ditt mobilnummer i samband med att du blir kund, eller själv registrerar adress, e-post eller mobilnummer på Mina sidor, godkänner du att löpande få nyhetsbrev via e-post, sms, telefon och postalt med personligt utvalda produkter, nyheter, rabattkoder och erbjudanden från Mynthuset Sverige. Vill du inte längre ta emot nyhetsbrev via e-post avregistrerar du dig enkelt genom avregistreringslänken i ett av utskicken. Vill du avregistrera dig från sms-utskick, telefon eller postala utskick kontaktar du kundservice. Du kommer dock fortfarande att få leveransaviseringar och bekräftelser.2.3. Avsluta ditt konto. Om du vill lämna Mynthuset Sverige kan du göra det på hemsidan eller genom att kontakta kundservice.

2.4. Kundservice. Behöver du ytterligare information, hjälp med en beställning eller något annat, är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice. Kontaktuppgifterna hittar du på din Mynthuset Sveriges hemsida. Du hittar även mycket information under ”Frågor och svar” samt under ”Information” på hemsidan.

3. Köpvillkor

3.1. Kund. För att kunna handla hos Mynthuset Sverige behöver du vara kund eller i samband med ditt köp bli kund.

3.2. Frakt och porto. Priset för frakt och porto kan variera och framgår tydligt på din varusummering i samband med att du genomför ett köp. Aktuell avgift för frakt och porto kan du även läsa på Mynthuset Sveriges hemsida. Är du osäker så kontakta gärna kundservice.

3.3. Inkassoavgift. I det fall en faktura med påminnelse inte betalas i tid övergår ärendet till Inkasso med en inkassoavgift på f.n. 180 kronor och dröjsmålsränta enligt lag.

3.4. Ångerrätt 30 dagar. Du har full ångerrätt i 30 dagar från det att du har fått dina varor. Du ansvarar själv för att varorna kommer i retur till oss och betalar själv porto för returen. Vi vill ha din retur inom 30 dagar från att du har meddelat oss. Din retur skickas som brev eller paket. Bifoga fakturan eller ett meddelande med fakturanumret, ditt medlemsnummer, ditt namn och din adress. Om ett mynt/en medalj eller vara minskat i värde, t.ex. genom skada p.g.a. hantering som inte kan anses vara skälig, kan du bli ersättningsskyldig för den värdeminskningen.

3.5. Returadress: Skriv – Mynthuset Sverige - som mottagare och skicka till adressen: Box 464, 201 24 Malmö. Vi accepterar inte returer skickade mot postförskott. Har du betalat i förskott med betalkort, ta kontakt med kundservice så hjälper vi dig.

3.6. Bekräftelse vid beställning. Om du har lämnat din e-post till oss i samband med att du blev kund, alternativt registrerat den senare via Mina sidor eller i kassan, kommer du att få en orderbekräftelse via e-post när du beställer via hemsidan. Du kan även hitta din orderbekräftelse under Mina Sidor.

3.7. Prisändringar eller felaktiga prisuppgifter. Vi reserverar oss för prisändringar samt felaktiga prisuppgifter. 

3.8. Regel vid köp av medaljserier: Man får ta max tre förstamedaljer ur våra serier utan att köpa någonting mer i serierna.  

3.8. Leveranstid. Normalt har du dina mynt/medaljer inom 1-2 veckor. I vissa enstaka fall kan det ta upp till 4 veckor. Om en produkt skulle bli slutsåld placeras beställningen på en väntelista och levereras när produkten har inkommit. I vissa fall är det dock omöjligt att få tag på fler exemplar av just den specifika produkten och då annulleras beställningen efter ett tag. Vi reserverar oss för att produkter kan ta slut. Vi levererar till adresser i Sverige. Om ditt paket är större än din brevlåda eller postfack tillåter, skickas paketet till ditt närmsta utlämningsställe och du aviseras om att du kan hämta paketet där.

3.9. Tillgodo. För återbetalning av tillgodo tar vi ut en administrativ avgift på f.n. 95 kr. 

3.10. Reklamation. Om leveransen är felaktig, eller om varan är skadad, gör du en reklamation till kundservice via e-post eller på telefon. Kundservice ger dig då en fri returkod, som du anger direkt på paketet när du skickar tillbaka den felaktiga/skadade varan till oss. Vi skickar såklart en ny vara om du så önskar. 

3.11. Tvist. Mynthuset Sverige är Trygg e-handel certifierade. Vi följer alltid ARNs rekommendationer. Om du inte är nöjd kontakta vår kundservice så försöker vi lösa problemet tillsammans.

4. Behandling av dina personuppgifter

4.1. Personuppgiftsansvarig organisation

4.1.1. Mynthuset Sverige (org.nr 556634-1326), ingår i koncernen Samlerhuset Group BV. Mynthuset Sverige är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Information om hur du kontaktar oss hittar du på Mynthuset Sveriges hemsida under fliken kontakt.

4.1.2. Klagomål gällande behandling av personuppgifter: Om du har klagomål på hur vi hanterar dina personuppgifter kontakta tillsynsmyndigheten direkt via www.datainspektionen.se

4.2. Behandling av personuppgifter, ändamål och legal grund. Vi behandlar alla dina personuppgifter elektroniskt. Ändamålet är att kunna erbjuda dig en fullgod, personlig tjänst som bygger på urval av mynt, medaljer och noga utvalda personliga tips. För det är det nödvändigt att spara och behandla dina personuppgifter. Vi använder också och analyserar data från dina tidigare köp, dina besök på vår hemsida, din eventuellt egenhändigt ifyllda läsarprofil samt data från våra samarbetspartners. Ändåmålet med att använda data du delar med dig av är att komma närmare vårt mål om att bara marknadsföra och erbjuda produkter, som du kommer att tycka om. Den legala grunden är det kundavtal du ingår. Vi använder aldrig data för automatiserade beslut som kan vara negativa för dig.

4.3. Personuppgifter. Ditt kundnummer skapas då du blir kund hos oss och då sparas också förnamn, efternamn, adressuppgifter, telefon, e-post och personnummer från folkbokföringen om det är nödvändigt för att verifiera din identitet. Uppgifterna uppdateras vid behov.

4.4. Utlämning av personuppgifter. Vissa delar av din personuppgiftsdata lämnas ut till företag som på vårt uppdrag utför tjänster t.ex. kundkommunikation (fysiska brev, e-post eller sms), rekrytering, analys eller statistik. Dina personuppgifter lämnas ej ut till tredje land, dvs ett land utanför EU/EES-området.

4.5. Lagring av personuppgifter. Dina personuppgifter lagras och används under den tid du är medlem hos Mynthuset Sverige. Avslutar du ditt konto eller inte köper någon produkt så sparar och behandlar vi dina uppgifter hos oss i 5 år (bokföring 7 år). Den legala grunden för det kan vara; 1. ingånget avtal, 2. intresseavvägning pga livstidsgaranti för äkthet på alla objekt (som måste kunna styrkas mot dig) samt för direktmarknadsföring då våra produkter rör eftertraktade samlarobjekt som mycket sällan kommer ut på marknaden. T ex vid jubileum eller när vi lyckas köpa in en eftertraktad samling av historiska mynt som du som numismatiker kan vara intresserad av. Eller om din samling blir stulen så kan vi verifiera vad du köpt. 3. Rättslig förpliktelse. 4. Samtycke – då kan vi lagra en uppgift även längre än fem år (t ex emailadress för nyhetsbrev) tills du tar tillbaka ditt samtycke. De uppgifter vi hanterar skyddar vi genom en, för den här typen av personuppgifter, tillräcklig nivå av IT-säkerhet och vi ställer motsvarande krav på de företag vi lämnar ut personuppgifter till.

4.6. Borttagning av personuppgifter. Du har alltid rätt att begära rättelse av fel, spärra, begränsa eller helt få dina uppgifter borttagna utan onödigt dröjsmål. För att göra det vänder du dig till kundservice. Om du har betalningsåtaganden kvar sparar vi de uppgifter som krävs tills betalningen är fullgjord och de uppgifter som krävs i gällande bokföringslagar. Vid avslutat kundkonto raderas även utlämnad personuppgiftsdata och statistik avidentifieras.

4.7. Registerutdrag. Du har rätt att begära ett registerutdrag och/eller portering av dina personuppgifter som lagras hos oss. Kontakta kundservice så hjälper vi dig.

4.8. Cookiehantering. Vi rekommenderar dig att ha cookiespårning påslaget i din webbläsare för att du ska få ut maximalt av ditt besök. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator med information om hur du har använt vår hemsida. Vi använder så kallade sessionscookies för att kunna hantera navigeringen mellan sidorna och för varukorgens funktioner. I cookies lagras händelser, t.ex. vad du har klickat på och vilka val du gjort när du besöker vår hemsida i syfte att kontinuerligt anpassa och förbättra webbplatsen. Förutom ovan lagras även kundnummer, namn, e-postadress, intresseprofilering av genre och dina tidigare köp för att vi ska kunna anpassa kommunikation till dig. Denna data sparas på webbläsarens cookie och fortsätter att lagra information från besök till besök på våra webbplatser. Vissa cookiedata används även för att förbättra våra kundtjänster generellt, och i de fallen är datan alltid avidentifierad, dvs. går ej att koppla till dig som individ. Om du inte har cookiespårning aktiverat kommer inte hemsidan att fungera tillfredsställande.

5. Betalningsvillkor

I samarbete med Avarda, en del av TF Bank, kan Mynthuset erbjuda säker betalning och möjligheten att betala via faktura, konto, eller via Visa/Mastercard-kort samt Swish för alla belopp över 200kr.

5.1 Handla nu - betala efter leverans! Betala med faktura
Ingen Fakturaavgift. Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter. Faktura med 30 dagars räntefri kredit. Få alltid hem varan innan du betalar. Fakturan skickas per e-post eller vanlig post om emailadress saknas. Fakturan kan även delbetalas.

Vid köptillfället görs en sedvanlig kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post. Kreditgivare är Avarda, en del av TF Bank. Om ansökan inte skulle bli godkänd kan du enkelt välja ett annat betalningsalternativ. Om betalningen inte är bokförd hos oss på förfallodagen tillkommer lagstadgad påminnelseavgift, f.n. 60 kr. Du kan välja att betala hela fakturabeloppet på en gång eller dela upp betalningen i mindre delar, då läggs ditt köp över på ett Mynthuset Konto.

Det lägsta beloppet att delbetala står angivet på fakturan. När du byter till Mynthuset Konto är årsräntan 19,90%. För fullständiga villkor, se Avardas kreditvillkor nedan.

5.2 Betala med konto
Betala i din egen takt. Få alltid hem varan innan du betalar. Betala i slutet av nästkommande månad. Årsränta 19,90% och månatlig administrationsavgift 35 kr. Effektiv årsränta 30,79%, vid köp på tolv månader och köpbelopp 10 000 kr. Totalt att betala blir då 11 530 kr, kreditkostnad således 1530 kr. Du väljer själv hur mycket du vill betala varje månad, dock minst 70 kr/månad. Konto är en kredit som löper på obestämd tid och innebär att Kredittagaren får kreditutrymme att betala med vid köp hos Mynthuset. Kontokrediten har en maximal kreditgräns om 60 000 kr och en delbetalningstid upp till trettiosex (36) månader. Antalet månader kan väljas av Kredittagaren i samband med ansökan. Avarda förbehåller sig rätten att göra en ny kreditprövning för varje nytt köp som Kredittagaren genomför hos Mynthuset. För fullständiga villkor, se Avardas kreditvillkor och SECCI: http://avarda.com/media/2078/villkor-sekki-se-2023-01.pdf

5.3 Handla nu och betala med kort direkt!
Säker kortbetalning med din CVC kod på baksidan. Allt klart direkt. Varorna levereras, snabbast möjligt.

5.4 Handla med Swish
Du swishar betalningen till oss enkelt och bekvämt.

5.5 Villkor Avarda checkout
Avardas checkout hjälper dig att enkelt genomföra din betalning hos handlare som samarbetar med Avarda. Köpet accepteras som tidigare hos handlaren och betalningen genomförs hos Avarda. I checkouten väljer du det betalningssätt som passar dig bäst. Vilka betalningssätt som erbjuds dig kan variera mellan olika köptillfällen och mellan olika handlare, men också beroende på vår kreditbedömning. De vanligaste betalningssätten som erbjuds är Faktura, kort, konto och direktbanksbetalning. Nya betalningssätt kan när som helst adderas eller ta bort. Genom att använda Avardas checkout godkänner du villkoren samt behandling av dina personuppgifter, inklusive möjligheten för oss att överföra uppgifterna till tredje part.

Användning
I samband med att du använder dig av Avardas checkout kommer Avarda behöva säkerställa din identitet och därför inhämtas information såsom personnummer, namn och kontaktuppgifter. Väljer du att betala med ett kreditalternativ inhämtas även kreditinformation för att säkerställa din betalningsförmåga. Efter genomgången bedömning av lämnade uppgifter och inhämtad information så uppvisar Avardas checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig vid det aktuella tillfället för det specifika köpet. Villkoren för de olika betalningssätten finns tillgängliga på sidan före ditt val. Vissa betalsätt är förknippade med kostnader enligt villkoren för dessa. När ett köp slutförs via Avardas checkout godkänns att Avarda skall ersätta butiken för det genomförda köpet och Avarda övertar därmed rätten att få betalt. Oavsett vilket betalsätt du valt så går din betalning till att reglera den fordran Avarda har. 

Avarda innehar samtliga rättigheter till Avarda checkout. Som användare får du bara använda tjänsten på avsett sätt för att genomföra köp. Har du tidigare handlat via Avardas checkout och uppgett dina kontaktuppgifter så kan dessa automatiskt förifyllas så fort du angett din e-postadress följt av postnummer. Du försäkrar att de uppgifter du uppger är korrekta och dina, samt att du får ingå avtal obehindrat utan annan persons godkännande. Används checkouten för en juridisk persons räkning, garanterar du även att du har behörighet att ingå detta avtal och därmed accepterar villkoren i dess helhet för den juridiska personens räkning. Missbrukas användningen av Avardas checkout exempelvis genom angivande av felaktiga eller vilseledande uppgifter så kan dessa sparas och används för framtida riskbedömningar och för att skydda inblandade parter. Användaren kan även komma att spärras från framtida användning av Avardas checkout och dess betalningssätt.