Ingen förpliktelse - 30 dagars full returrätt

Logga in

Hej

040 602 82 60
Din kundvagn är tom.

Mynthuset Sverige grundades 1997 och ingår i Samlerhuset-koncernen som är en av Europas största mynt och frimärkeshus. Ända sedan Mynthuset startades har det funnits en klar vision om att erbjuda service till alla med intresse för mynt, medaljer, myntsamlande och historia.

 

Till en början styrdes verksamheten från huvudkontoret i Oslo, men 2003 öppnades ett lokalt kontor i Malmö. Sedan 2009 styrs verksamheten från Köpenhamn, Danmark. Förutom i Norge, Danmark och Finland har Samlerhuset-koncernen även elva andra kontor runtom i Europa. I Samlerhuset-koncernen ingår myntmässan World Money Fair, som årligen hålls i Berlin, samt Det Norske Myntverket i Norge som förutom bruksmynt även producerar Nobels fredsprismedalj.

 

Mynthuset Sverige stöder Fairimined – certifierade gruvor

År 2015 initierade Samlerhuset ett samarbete med ARM/ Fairmined för att sätta fokus på arbetsförhållandena i småskaliga gruvor och den miljöbelastning de förorsakar. Samarbetet med Fairmined och det norska Nobelinstitutet ledde till att Nobels fredsprismedalj år 2015 präglades i rättvisemärkt guld för första gången någonsin.

 

Många samarbetspartners

Samlerhuset-koncernen samarbetar med Det Kungliga Brittiska Myntverket, Det Norska Myntverket och mer än 20 andra myntverk och nationalbanker samt med organisationer som FIFA och Internationella Olympiska kommittén. Myntverket i Norge är dessutom grundare av bland annat välgörenhetsorganisationen ”Donate to an Athlete”.

Öka allmänhetens kunskap

Genom att vara delaktig i flera myntutställningar och numismatiska händelser i hela Europa vill Samlerhuset öka allmänhetens kunskap om mynt och medaljer. År 2008-2010 turnerade världens dåvarande största guldmynt ((vid den tiden)) på utställningar i 10 olika europeiska länder och det 100 kg tunga myntet i 99,999 % rent guld skapade ett stort intresse bland allmänheten där det visades. Det senaste myntet vi lånade till utställningar var världens dyraste mynt - Flowing Hair Silver Dollar (1794) - vilket under 2016 gjorde ett turné-stopp på Det kungliga Myntkabinettet i Stockholm för att sedan  fortsätta till 7 andra europeiska länder.

 Flowing Hair Silver Dollar under Sverige turnén. FOTO: Mynthuset Sverige

 

Mer än 25 år i branschen

Mynthuset Sverige har funnits i mer än 25 år i branschen och vi vill därmed tacka alla som delar vår passion för historia genom mynt och medaljer. Utan våra kunder hade inte detta varit möjligt att uppnå!