Ingen förpliktelse - 30 dagars full returrätt

Logga in

Hej

040 602 82 60
Din kundvagn är tom.

Trygghet, kvalitet, garantier och service

  • 30 dagars öppet köp.
  • Vi byter alla samlarobjekt som är defekta.
  • Äkthetsgaranti – alla våra samlarobjekt är kvalitetssäkrade av experter som garanterar äktheten av dessa.
  • Ingen bindningstid – du kan när som helst avsluta en samling eller endast behålla de försändelser du önskar.
  • Kundservice: måndag till fredag 10–16 kan du nå oss på telefon 040-602 82 60. Du kan alltid skicka e-post till kund@mynthuset.se. Vår målsättning är att kunna besvara alla brev och mail inom 48 timmar.

Utförlig dokumentation, presentation och historiskt material

Alla samlarobjekt på Mynthuset presenteras med dokumentation som garanterar äktheten och visar specifikationerna för objektet. Mynt, medaljer och sedlar placeras i ett historiskt sammanhang och åtföljs av historiskt material från och i samarbete med experter. Alla samlarobjekt har passerat genom en kvalitetskontroll och presenteras i en kapsel, ett skrin eller på annat sätt.

Inköp

Mynthuset har en hög kompetens inom inköp och ett utbrett kontaktnät som medför att vi kan erbjuda våra kunder mynt och medaljer från hela världen. Mynthuset Sverige är officiell distributör för flera av världens myntverk. Mynthuset deltar på auktioner världen över.

Att samla mynt och medaljer är en hobby

Mynt- och medaljsamlandet är en av världens mest utbredda hobbys och lämpar sig för alla åldersgrupper. Mynthuset säljer inte samlarobjekt som en investering och garanterar inte någon värdeökning. Vi kan inte garantera att samlarobjekten håller sitt värde eller kan säljas vidare till det pris objektet inköpts för. Samlarobjekten som Mynthuset säljer är bestående minnen med anknytning till nationell såväl som internationell historia. Vi strävar efter att ge våra samlare den bästa möjliga samlarupplevelsen genom vår omfattande dokumentation och historiska kontextualisering av objekten.

Vad avgör priset på ett samlarobjekt?

Utbud och efterfrågan är avgörande för marknadspriset. Utbudet är hur mycket som är tillgängligt, medan efterfrågan är hur många människor som vill ha eller behöver objektet. Det är därför naturligt att när efterfrågan går upp och objektet blir en brist, går priset också upp.

Mynthusets prissättning baserar sig på det vi menar är ett korrekt marknadspris utifrån en totalupplevelse av samlarobjektet samt värdet för den enskilda samlaren. Mynthuset strävar efter att ge en bättre samlarupplevelse och till varje samling tillkommer en omfattande historisk dokumentation. En komplett samling från Mynthuset är ett historiskt verk och illustrerar samlingens tema på ett intressant och djupgående sätt där myntet eller medaljen bara är en del av det totala paketet. Vissa samlingar är också historiska verk som aldrig tidigare har publicerats.

Återköp

Mynthuset köper tillbaka intressanta samlarobjekt. De samlarobjekt vi återköper visas i nedanstående listor.

Vi vill göra dig uppmärksam på att du skall vara kund hos Mynthuset, och att produkterna skall ha köpts av oss. Tillbehör såsom skrin, album och äkthetscertifikat skall vara med om sådant medföljde i originalförsändelsen.

Om det rör sig om arvegods, ber vi dig att upplysa oss om detta redan när du kontaktar oss. Vi behöver ett skriftligt intyg innan vi kan behandla din förfrågan. Orsaken till detta är att vi av juridiska skäl måste ha dokumentation på arvet för att du ska få tillstånd att sälja produkter som andra har köpt hos oss. 

Vi behandlar din förfrågan så snabbt som möjligt och senast inom 4 veckor.

 

HÄR kan du hitta en översikt över vilka samlarobjekt vi köper tillbaka. Listan ändras efter behov och uppdateras löpande.