Aktuellt

Ingen har väl missat att världsmästerskapet i fotboll startat, men visste du att…

Det finns många intressanta valutor runt om i världen. Zimbabwe hade en tid så hög inflation att man började trycka sedlar för trillioner och Somalia har mynt i spännande former.

Ordet diamant härstammar från det grekiska ordet ”adamas” som betyder ”oövervinnlig”, vilket refererar till diamantens hårdhet. Diamantens historia är lång, men det är bara under några hundra år som den på allvar varit en stor del av smyckesindustrin.

Söndag den 27 maj 2018 firar vi alla fantastiska mammor. Då uppvaktas de med frukost, gott kaffe, blommor och presenter. Men hur började vi fira mors dag? Mors dag firas över hela världen fast på olika dagar, men i Sverige firas dagen sista söndagen i maj. Det moderna morsdagsfirandet anses ha sitt ursprung från USA och Storbritannien. Men redan...
När 14 februari svämmar över av rosor, vackra kort och välfyllda chokladaskar är det nog ingen som tänker på vad det är vi firar. Många anser det som ”typiskt amerikanskt”, men som de allra flesta traditioner är Alla hjärtans dag också en blandning av hedniska och kristna traditioner.

Med anledning av kungahuset Bernadottes 200 år på den svenska tronen ger Mynthuset Sverige ut en samling minnesmedaljer