Aktuellt

Guldet har länge setts som en rik mans tillgång. Den klara gula färgen förför, och det lättarbetade materialet kan bli grund för en mängd otroliga mynt och smycken.

0 Euro sedel med Birger Jarl
Ja, du läste rätt. En sedel på 0 euro. Det är nog inte bara du utan många med dig som blir förvånade när de ser en sedel med denna "benämning". En sedel med 0 euro? Eurosedlar är sedlar utfärdade i euro av den Europeiska centralbanken och de nationella centralbankerna inom euroområdet. De första 0 euro sedlar trycktes i Frankrike 2015 för att...

Slaget vid Pearl Harbor
Attacken mot Pearl Harbor eller Slaget vid Pearl Harbor var ett överraskningsanfall som utfördes av den kejserliga japanska flottan mot den amerikanska marinbasen vid Pearl Harbor, Hawaii på morgonen den 7 december 1941.

Andra världskriget involverade de flesta av världens nationer och pågick från 1939 till 1945 och är den hitills största konflikt i människans historia.

I år är det 100 år sedan Carl Larsson gick bort
I år är det 100 år sedan Carl Larsson , en av Sveriges mest kända konstnärer, gick ur tiden.

John F. Kennedy säger i ett tal till den amerikanska kongressen att innan 1960-talet är slut skall USA landsätta en människa på månen och föra honom tillbaka till jorden. Åtta år senare är detta ett faktum när Neil Armstrong tar de första stegen på månen.