Pris:
Geografi:
Tema:

Guld

Guld är en av ädelmetallerna. Det har ett antal egenskaper som gör det till en fascinerande metall. Guld är inte bara sällsynt och vackert - kvaliteten försämras inte, materialet bleknar inte och det kan användas om och om igen. Ända sedan det första guldmyntet såg dagens ljus 600 år f.Kr, har guld varit en populär metall för stämpling av mynt, medaljer, smycken och samlarföremål.

 

Sveriges Kulturarv Dalahästen 2,5 gram Dalahästen på en 2,5 gram guldtacka

2,5 gram guldtacka med motiv av det mest ursvenska vi har, nämligen Dalahästen 

50 years of Moon Landing 1969-2019 Armstrongs första steg på månen - 50 år sedan!

Det är 50 år (2019) sedan Apollo II tog sin färd mot månen och austronauten Neil Armstrong klaättrade ur månlandaren Eagle och yttrade de berömda orden "That's one small step for a man, one giant leap for mankind". 

Pippi i Söderhavet 3,45g Astrid Lindgrens - Pippi i Söderhavet 3,45g

Att Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump är en av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer råder det inget tvivel om. I år är det 70 år sedan den första boken om Pippi publicerades. För att fira detta har Mynthuset Sverige i samarbete med rättighetsinnehavaren Saltkråkan AB låtit prägla guldmynt och minnesmedaljer med illustrationer av Pippi och andra kända karaktärer samt föremål från Pippis värld.

The United States Gold Eagle 2018 Gold Eagle 2018

Exklusiv utgåva av Gold Eagle i 22 karat guld

Panda Platinum jubileumsset Panda jubileumsset

Detta  jubileumsset i reaste guld och platinum levereras i ett lyxigt skrin tillsammans med äkthetsertifikat. Guldmynten har  belagts med platinum  med ett nominellt värde av 10  Dollar och 10 Yuan. Mynten har präglats i en begränsad upplaga om 1987 exemplar

Skogens djur i modern design 3 x 1 gram set Inte bara 1 utan 3 vackra guldtackor i ett set !

Denna underbara uppsättning  består av tre 1 g  guldtackor med motiv av hjort, räv och ekorre