Pris:
Geografi:
Tema:

Guld

Guld är en av ädelmetallerna. Det har ett antal egenskaper som gör det till en fascinerande metall. Guld är inte bara sällsynt och vackert - kvaliteten försämras inte, materialet bleknar inte och det kan användas om och om igen. Ända sedan det första guldmyntet såg dagens ljus 600 år f.Kr, har guld varit en populär metall för stämpling av mynt, medaljer, smycken och samlarföremål.

 

Mahatma Gandhi 1869-2019 Gandhi firar 150 år med ett guldmynt!

Mynt i 99,9 % guld som hedrar att det är 150 år sedan Gandhi föddes. Präglad i en begränsad upplaga och i bästa proof-kvalitet

995 kr
Guldmynt Faberge ägg En av världens mest kända ägg ”Rosebud” av Carl Fabergé

Nu har du möjlighet att säkra dig ditt alldeles egna lyxägg i form av ett ovalformat mynt som återger det världskända ägget ”Rosebud” av Carl Fabergé präglad i 99,9 % guld med två guldlegeringar – rött guld och guldornament.

1 295 kr
Sveriges Kulturarv Dalahästen 2,5 gram Dalahästen på en 2,5 gram guldtacka

2,5 gram guldtacka med motiv av det mest ursvenska vi har, nämligen Dalahästen 

2 995 kr
Pippi i Söderhavet 3,45g Guldmynt med Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer

Att Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump är en av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer råder det inget tvivel om. I år är det 70 år sedan den första boken om Pippi publicerades. För att fira detta har Mynthuset Sverige i samarbete med rättighetsinnehavaren Saltkråkan AB låtit prägla guldmynt och minnesmedaljer med illustrationer av Pippi och andra kända karaktärer samt föremål från Pippis värld.

3 995 kr
Emil och myssen - 10g Astrid Lindgrens Emil och myssen - 10g

Nu har du möjlighet att säkra dig ett Emil och myssen mynt i 90 % rent guld. Det är verkligen en fin och unik utgåva av Astrid Lindgrens populära literära figur. Myntet är präglat i en begränsad upplaga om endast 300 exemplar.

9 500 kr