Pris:
Geografi:
Tema:

Guld

Guld är en av ädelmetallerna. Det har ett antal egenskaper som gör det till en fascinerande metall. Guld är inte bara sällsynt och vackert - kvaliteten försämras inte, materialet bleknar inte och det kan användas om och om igen. Ända sedan det första guldmyntet såg dagens ljus 600 år f.Kr, har guld varit en populär metall för stämpling av mynt, medaljer, smycken och samlarföremål.

 

Panda mynt i 99,9 % guld Pandaformat mynt i 99,9 % guld
Innovativt mynt med motiv av en söt panda i 99,9 % guld
50 years of Moon Landing 1969-2019 Armstrongs första steg på månen - 50 år sedan!
Det är 50 år (2019) sedan Apollo II tog sin färd mot månen och austronauten Neil Armstrong klaättrade ur månlandaren Eagle och yttrade de berömda orden "That's one small step for a man, one giant leap for mankind". 
Fairmined Bernadotte 200år medalj Svenska riksregalierna på medalj i Fairmined-guld
Mynthuset Sverige stödjer fairmained certifierade gruvor och därför är vi extra glada att kunna erbjuda denna medalj med motiv av riksregalierna i rättvisemärkt guld
11 995 kr
Pippi i Söderhavet 3,45g Astrid Lindgrens - Pippi i Söderhavet 3,45g
Att Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump är en av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer råder det inget tvivel om. I år är det 70 år sedan den första boken om Pippi publicerades. För att fira detta har Mynthuset Sverige i samarbete med rättighetsinnehavaren Saltkråkan AB låtit prägla guldmynt och minnesmedaljer med illustrationer av Pippi och andra kända karaktärer samt föremål från Pippis värld.
The United States Gold Eagle 2018 Gold Eagle 2018
Exklusiv utgåva av Gold Eagle i 22 karat guld
Mimmi Pigg – Disneys älskling Officiellt Mimmi Pigg Disneymynt i 99,99 % guld
Mimmi Pigg är en filmfigur har skapats av Walt Disney år 1928 och är en av Disneys äldsta karaktärer. Mimme Pigg-myntet är ett officiellt Disneymynt och är tillgängligt exklusivt för Mynthuset Sveriges kunder!