Ingen förpliktelse - 30 dagars full returrätt

Logga in

Hej

040 602 82 60
Din kundvagn är tom.

Det Norske Myntverket i Kongsberg är en institution med en anrik historia som sträcker sig över 330 år. Grundat 1686 som Den Kongelige Mynt, var det en del av Kongsberg Sølvverk, etablerat för att mynta silver från de lokala gruvorna. Genom århundradena har myntverket utvecklats till en modern myntproducent som behåller sin historiska betydelse samtidigt som den anammar ny teknik och innovation.   

Idag är Det Norske Myntverket inte bara ansvarigt för att producera alla Norges cirkulationsmynt, utan också för jubileumsmynt och minnemynt. Dessutom tillverkar de medaljer, både för Norge och internationella kunder, inklusive den prestigefyllda Nobels fredsprismedaljen. Myntverket vann anbudet för fortsatt produktion av all norska mynt för perioden 2014–2018, vilket bekräftar dess långsiktiga engagemang för mynttillverkning.

 Ägandet av myntverket har övergått till det 100% norskägda Samlerhuset AS, och under ledning av Vibece Furseth, strävar myntverket efter att upprätthålla sin status som norsk myntproducent av minnesmynt och -medaljer. Med en vision om att förena tradition med nyskapande, fortsätter Det Norske Myntverket att vara en viktig del av Norges och internationell numismatik.

 Det Norske Myntverkets förmåga att anpassa sig och förnya sig trots sin ålder är beundransvärd. Som ett litet myntverk är de flexibla och kan hantera ett brett spektrum av kompetenser inom hela den tekniska värdekedjan, från verktyg och präglingsteknik till färdiga produkter. Detta gör dem till en unik och värdefull institution, inte bara för Norge utan för hela världen.