Premiär! För första gången utges exklusiva samlarobjekt som hyllar alla svenska medaljörer i olympiska vinterspelen med fyra utvalda höjdpunkter som deltagare i det svenska laget presterat genom tiderna. Magiska ögonblick som för alltid kommer att finnas i våra hjärtan. Serien är ett officiellt samarbete mellan Mynthuset och Sveriges Olympiska Kommitté och utges i en starkt begränsad samlarupplaga, endast 4999 exemplar. Serien samlar in medel till Sveriges Olympiska Kommittés Topp och Talangprogram för framtida segrar, och säljs med ensamrätt av Mynthuset.

Samtliga medaljer har måttet 38,6 mm och väger 26 gram. Präglingen sker på ett av de äldsta myntverken i Europa, på det anrika Norska Myntverket.

Med detta erbjudande börjar du samla på serien Olympiska Höjdpunkter - Team Sweden och får en ny medalj i månaden, men bara så länge du själv vill. Du kan när som helst meddela oss att du inte önskar fler medaljer genom att kontakta vår kundservice.
Medaljen levereras tillsammans med en exklusiv förvaringsbok utan extra kostnad. Förvaringsboken innehåller intressant läsning om det fyra utvalda oförglömliga höjdpunkterna. Samtidigt är boken en trygg och säker förvaring för dina medaljer.
I serien ingår följande medaljer:

OS i Lillehammer 1994, Peter Forsberg

20-årige Peter Forsberg fintade bort målvakten i den helt avgörande straffläggningen om ett OS-guld och han gjorde det med en fint vi inte trodde var möjlig. Ingen trodde att det var sant; varken kommentatorerna eller lagkamraterna, eller hela Sverige som satt framför TV-apparaterna. När Tommy Salo räddar straffen direkt efter är guldet ett faktum. Tre Kronors OS-guld i Lillehammer var det första i ishockey någonsin.

              

OS i Calgary 1988, Tomas Gustafson

1988 tog Tomas Gustafson guld på 5000 m skridskor i ett dramatiskt lopp. När Tomas inleder det sista varvet är han åtta tiondelar efter den ledande holländaren och frågan är om han kan plocka fram det där lilla extra. Tomas gör ett fantastiskt slutvarv på magnifika 31,86 och vinner OS-guldet med tiden 6.44,63. I samma OS tog han även guld på 10 000 m.

              

OS i Albertville 1992, Pernilla Wiberg

1992 tog Pernilla Wiberg OS-guld i storslalom. Pernilla var regerande världsmästarinna, det fanns höga förväntningar. Guldhoppet levde efter det första åket. Pernilla ledde visserligen inte, hon var 20 hundradelar efter Ulrike Maier. Pernilla svarade för ett suveränt andra åk och tog i sin OS-debut Sveriges första OS-guld inom alpint på damsidan. Pernilla har två OS guld och ett OS silver.

            

OS och en av våra främsta svenska
olympier genom tiderna

Den fjärde medaljen i serien kommer att bestämmas efter OS i Peking i februari 2022. En av Sveriges främsta olympier genom tiderna kommer att pryda medaljen, från en tävling som är oförglömlig. Det kommer att vara en kvinna.


Om du vill ringa in din beställning eller har några frågor kring samlarserien Olympiska Höjdpunkter - Team Sweden, är du välkommen att kontakta oss på telefon 040-602 82 60 eller maila oss på kund@mynthuset.se (våra telefontider är måndag till fredag 10-16). 


       

Utöver medaljserien utges också två guldtackor i äkta 24 karat guld, en 2,5 grams och en 5 grams guldtacka i begränsad samlarupplaga om 299 respektive 199 numrerade exemplar. Båda guldtackorna är präglade med motiv från Lillehammer 1994 - Peter Forsbergs otroliga straffmål. För mer info om dessa guldtackor ring 040 - 602 82 00.

Specifikationer
Metall:
24 karat förgylld kopparnickel
Kvalitet:
BU
Diameter:
38,6 mm
Vikt:
26 gram
Präglat år:
2021
Land:
Mynthuset Sverige
Upplaga:
En per hushåll, 4999 ex övriga medaljer
Advers:
Detaljrik djupprägling, motiv Peter Forsbergs straffmål 1994
Revers:
Sveriges Olympiska Kommittés logo

Fördelar för mig som kund hos Mynthuset

1) Jag har säkrat mig medaljen OS i Lillehammer 1994, Peter Forsberg för endast 59 kr. Frakt 59 kr tillkommer.
Ordinarie pris är 339 kr (+ 59 kr i frakt). Jag sparar 280 kr. Medaljen är 24 karat guldförgylld.

2) Medaljen skickas med posten och levereras normalt inom 1-2 veckor. Vid nylansering kan leveranstiden vara något längre.

3) När jag beställer medaljen OS i Lillehammer 1994, Peter Forsberg inleder jag samtidigt abonnemanget av samlarserien Olympiska Höjdpunkter - Team Sweden som innehåller ytterligare tre guldförgyllda medaljer som visar Tomas Gustafson - OS i Calgary 1988, Pernilla Wiberg - OS i Albertville 1992. Den fjärde medaljen i serien kommer att bestämmas efter OS i Peking i februari 2022. Detta betyder att jag får en ny medalj skickat till mig ca var fjärde vecka tills samlingen är komplett. Det är ingen bindningstid eller begränsning för hur många medaljer jag skall köpa. Jag kan avsluta samlingen när som helst.

4) Jag mottar en exklusiv förvaringsbok till mina medaljer utan extra kostnad. Förvaringsboken innehåller intressant läsning om det fyra utvalda oförglömliga olympiska höjdpunkterna. Samtidigt är boken en trygg och säker förvaring för mina medaljer.

5) Jag har alltid 30 dagars full returrätt och samlar endast så länge jag själv önskar. Om jag vill avsluta samlingen eller ändra leveransernas intervall till varannan månad behöver jag bara kontakta Mynthuset Sverige på telefon 040-602 82 60 eller via e-post kund@mynthuset.se och ange vad som är lättast för mig. Alla köp hos Mynthuset Sverige täcks av Konsumentköplagen.

6) Mynthuset Sverige garanterar utan tidsbegränsning eller andra förbehåll äktheten av alla våra samlarobjekt.

7) Mynthuset Sveriges mål är att förmedla historia knuten till mynt, medaljer och andra samlarobjekt samt att göra samlandet tillgängligt för så många som möjligt. Vi garanterar inte att mynt eller andra samlarobjekt stiger i värde eller behåller sitt nuvarande värde. Eventuell tidigare värdestigning är ingen garanti för en framtida värdeökning.