Vikingatiden och den nordiska mytologin tycks aldrig sluta fascinera och vikingarna hyllas och nämns ständigt både i historiska sammanhang och i populärkulturen. Nu är vikingarnas tro på liv och öde förevigad på ett massivt 1 kilos minnesmynt i 99,9% rent silver. Myntet är ett officiellt mynt från vikingaön Isle of Man – godkänt av Buckingham Palace.

Upplagan av det spektakulära vikingamyntet är mycket låga 499 individuellt numrerade exemplar, varav endast ett fåtal når Sverige! Du kan se fram emot:
✤ Officiellt Viking-minnesmynt - godkänt av Buckingham Palace
✤ Hela 1 kilo tungt silvermynt!
✤ Extraordinärt, detaljerat motiv som hedrar vikingarna
✤ Specialgjort träskrin, historiefolder och äkthetscertifikat ingår - utan extra kostnad!

Det officiella Viking silvermyntet kan bli ditt för 30 000 kr, fraktfritt. Du har 30 dagars full returrätt.

Ett specialgjort träskrin medföljer utan extra kostnad!


Mycket detaljerat myntmotiv

Det 1 kilo tunga minnesmyntet "The fate of the Vikings" är märkt med en otrolig detaljrikedom. Här skildras vikingarnas ödestro, den högsta makten i universum, med gudar och Nornorna, som vid roten av världsträdet Yggdrasil väver alla människors och gudars öden i världen. Vi ser Yggdrasil, gudinnorna Freja och Idun, guden Frej, och de tre kvinnofigurerna, nornorna Urd, Verdandi och Skuld som väver liv och öde.

Vikingamyntet är präglat med fantastiska detaljer i motivet. Här ser ni de tre nornorna.

Myntet designades av den norska illustratören Jannicke Wiese-Hansen, som är känd för sin speciella träsnideristil och erfarenhet av vikingamotiv, bland annat som tatuerare. Myntet mäter hela 10 cm i diameter och är präglat i massivt 99,9% rent silver. Varje jubileumsmynt har en infällning i ek med myntets namn "The fate of the Vikings".

Myntens namn "The fate of the vikings" infällt i trä på nedre delen

Ödet - den högsta makten i universum

Människors liv formades av ödet, gudarna var föremål för ödet. Nornorna styr över världens, gudarnas och människornas öde. De styr världen enligt ödets lagar och bestämmer livets gång för gudar och människor. Hur rik, hur stark, hur vis eller mäktig man än var – man kunde inte undkomma sin egen död, när nornerna väl valde att klippa av trådarna i sitt liv. Därför accepterades döden som oundviklig.

Utgiven av den före detta norska vikingaön Isle of Man

Isle of Man har långa vikingatraditioner och är stolta över sitt vikingaarv. Ön var norsk fram till 1266, då den överlämnades till Skottland. Idag styrs ön som en konstitutionell monarki som lyder under, men inte en del av, Storbritannien. Som en självständig stat i det brittiska samväldet kan Isle of Man ge ut sina egna brittiska mynt. Eftersom den föredetta brittiska drottningen Elizabeth II var Lord of Man 2022, pryder hennes porträtt denna utgåva. Myntet är godkänt av Buckingham Palace.

Individuellt nummrerade - endast 499 exemplar i världen!

Upplagan av det spektakulära 1-kilogram silvermyntet är låga 499 exemplar världen över, där alla är individuellt numrerade. Beställ idag för att säkra ditt officiella Viking-mynt!

Specifikationer
Metall:
99,9 % silver
Nominellt värde:
£ 100
Kvalitet:
Antique finish
Diameter:
100 mm
Vikt:
1000 gram (1 kilo)
Präglat år:
2022
Land:
Isle of Man
Upplaga:
499, nummerad