Det är med glädje som vi på Mynthuset presenterar exklusiva medaljer för att hylla vår landsfader Gustav Vasa och hans Befrielsekrig från danskarna 1521. Serien består av fem jubileumsmedaljer förgyllda i 24 karats guld med olika motiv av händelser med Gustav Vasa. Originalmålningarna till motiven finns i Uppsala Domkyrka, i koret, där Vasa ligger begravd, målade av Johan Gustaf Sandberg på 1830-talet.

Samtliga medaljer har måttet 38,6 mm och väger 26 gram. Medaljerna ges ut i en begränsad upplaga och finns endast hos Mynthuset. Präglingen sker på ett av de äldsta myntverken i Europa, på det anrika Norska Myntverket.

Med detta erbjudande börjar du samla på serien och får en ny medalj i månaden, men bara så länge du själv vill. Du kan när som helst meddela oss att du inte önskar fler medaljer.
Erbjudandet till detta pris gäller endast kunder som inte tidigare köpt av samlarserien.

Detta är ett samlarobjekt vi är stolta över!

Medaljen levereras tillsammans med en exklusiv förvaringsbok utan extra kostnad. Förvaringsboken innehåller intressant läsning om vår landsfader Gustav Vasa och hans Befrielsekrig från danskarna 1521. Samtidigt är boken en trygg och säker förvaring för mina medaljer.

I serien ingår följande motiv:

Gustav Vasa - Sveriges landsfader

Gustav Vasas är en av Sveriges mest betydelsefulla makthavare genom tiderna. Han återuppbyggde Sverige och hans ättlingar gjorde Sverige till en stormakt under 1600-talet. Han är begravd i koret i Uppsala domkyrka. På 1830-talet målade Johan Gustaf Sandberg sju fresker i koret till minne av händelser i Gustav Vasas liv, fyra av dessa pryder medaljerna i denna serie.

              

Talet till dalkarlarna / Riksföreståndare 1521

14 januari 1521 utsåg folket i Mora Gustav Vasa till hövitsman över Dalarna, 21 augusti utsågs han till riksföreståndare i Vadstena. Han tilldelades 16 livvakter, som bildade det Livgarde och den armé vi har än idag. Upproret startade. 

              

Intåget i Stockholm / Regent 1523

Danskarna kapitulerade i juni 1523 och lämnade Stockholm för alltid. Gustav Vasa valdes till kung 6 juni 1523, numera vår nationaldag. Sedan 1523 har Stockholm aldrig varit i annan makts händer. Sverige är ett fritt land. 

              

Vasabibeln 1541

Gustav Vasas bibel är den första översättningen av hela Bibeln till svenska. Man brukar sätta en gräns mellan fornsvenskan och nysvenskan vid utgivningen av Nya testamentet 1526, bland annat tillkom då ä och ö. 

               

Avskedstalet 1560

Ålderstigen kung omgiven av sina söner. Han hade byggt ett starkt, fritt Sverige och infört arvkungadöme. Hans ättlingar skulle föra Sverige in i en stormaktstid på 1600-talet. 


Om du vill ringa in din beställning eller har några frågor kring samlarserien ”Gustav Vasa Befrielsekriget 500 år", är du välkommen att kontakta oss på telefon 040-602 82 60 eller maila oss på kund@mynthuset.se (våra telefontider är måndag till fredag 10-16). 


       

Utöver medaljserien utges det även jubileumsguldtackor i 24 karat i starkt begränsad samlarupplaga. En guldtacka om 2,5 g, $5 utvisande Kungliga slottet Tre kronor med en upplaga på 599 exemplar och en om 5 g, $10 i 399 exemplar, fysiskt numrerade. Från 1523 blev Tre kronor ett starkt fäste för den svenska kungen och det var även där Gustav Vasa upplevde sin sista dag 1560. För mer info om dessa guldtackor ring 040 - 602 82 00.

Specifikationer
Metall:
24 karat förgylld kopparnickel
Kvalitet:
BU
Diameter:
38,6 mm
Vikt:
26 gram
Präglat år:
2021
Land:
Mynthuset Sverige
Upplaga:
En per hushåll, övriga medaljer 4999 ex
Advers:
Detaljrik djupprägling, motiv Gustav Vasa – vår landsfader
Revers:
Vapensköld med Vasakärven
Begränsning:
En per hushåll

Fördelar för mig som kund hos Mynthuset

1) Jag har säkrat mig Befrielsekriget 500 år Jubileumsmedalj GRATIS och betalar endast 59 kr i frakt.
Ordinarie pris är 339 kr (+ 59 kr i frakt). Jag sparar 339 kr. Medaljen är 24 karat guldförgylld.

2) Jubileumsmedaljen skickas med posten och levereras normalt inom 1-2 veckor. 

3) När jag beställer Jubileumsmedaljen Befrielsekriget 500 år inleder jag samtidigt samlarserien “Gustav Vasas Befrielsekrig 500 år” som innehåller ytterligare fyra guldförgyllda medaljer med motiv från tiden med Gustav Vasa. Detta betyder att jag får en ny medalj skickat till mig ca var fjärde vecka tills samlingen är komplett. Det är ingen bindningstid eller begränsning för hur många medaljer jag skall köpa. Jag kan avsluta samlingen när som helst.

4) Jag mottar en exklusiv förvaringsbok till mina medaljer utan extra kostnad. Förvaringsboken innehåller intressant läsning om vår landsfader Gustav Vasa och hans Befrielsekrig från danskarna 1521. Samtidigt är boken en trygg och säker förvaring för mina medaljer.

5) Jag har alltid 30 dagars full returrätt och samlar endast så länge jag själv önskar. Om jag vill avsluta samlingen eller ändra leveransernas intervall till varannan månad behöver jag bara kontakta Mynthuset Sverige på telefon 040-602 82 60 eller via e-post kund@mynthuset.se och ange vad som är lättast för mig. Alla köp hos Mynthuset Sverige täcks av Konsumentköplagen.

6) Mynthuset Sverige garanterar utan tidsbegränsning eller andra förbehåll äktheten av alla våra samlarobjekt.

7) Mynthuset Sveriges mål är att förmedla historia knuten till mynt, medaljer och andra samlarobjekt samt att göra samlandet tillgängligt för så många som möjligt. Vi garanterar inte att mynt eller andra samlarobjekt stiger i värde eller behåller sitt nuvarande värde. Eventuell tidigare värdestigning är ingen garanti för en framtida värdeökning.