The eagle has landed

$1 Eisenhower 1972 Charlie Duke

Be the first to rate!

0

Nu har du möjlighet att säkra dig ett mycket speciellt signerat samlarobjekt med myntmotiv som visar en örn som landar på månens yta med en olivgren i klorna. 

  • Type: Singelprodukt
  • Lager: Tillgänglig
Pris: 995 kr

Det finns inget tvivel om att rymduppdrag och månlandningar i slutet på 1960-talet och tidigt på 1970-talet var imponerande händelser. Det var faktiskt en av de få händelser som fick hela världen att stanna upp stumma av beundran.

En av de sex astronauter som fortfarande lever från de ursprungliga 12 som gick på månen är Charlie Duke. För att hedra den yngsta personen som har varit på månen någonsin har Mynthuset glädjen att kunna erbjuda ett begränsat antal Eisenhover 1$ silvermynt – i bästa präglingskvalitet.

Du säkrar dig:

  • Ett mynt präglat i bästa proof-kvalitet med motiv av Eisenhower och örnen
  • Signerat av Charlie Duke på myntkapseln
  • Begränsad upplaga

Månlandningar har blivit uppmärksammade på flera anmärkningsvärda sätt. En av de händelser som har haft största symboliska betydelsen är när Det Statliga Amerikanska Myntverket bestämde sig för att prägla 1 $ silvermynt med en design som påminner om president Eisenhower och den första månlandningen 1969. Myntmotivet visar en örn som landar på månens yta en olivgren i klorna. Detta är ett ikoniskt motiv som designats av dåvarande chefsgravören i Det Statliga Amerikanska Myntverket, Frank Gasparro.

Denna speciella utgåva har signerats av Charlie Duke på myntkapseln. Ett fantastiskt samlarobjekt som hyllar en mycket viktig person i amerikansk historia!

Pris:995 kr
Specifikationer
Metall:
Silver
Nominellt värde:
1 Dollar
Diameter:
38,5 mm
Vikt:
24,60 gram
Präglat år:
1972
Land:
USA
Gravör:
Frank Gasparro
Motiv:
Eisenhower och örnen