Astrid Lindgrens Emil och myssen - 10g

Emil och myssen - 10g

Be the first to rate!

0

Nu har du möjlighet att säkra dig ett Emil och myssen mynt i 90 % rent guld. Det är verkligen en fin och unik utgåva av Astrid Lindgrens populära literära figur. Myntet är präglat i en begränsad upplaga om endast 300 exemplar.

  • Type: Singelprodukt
  • Lager: Tillgänglig
Pris: 9 500 kr

Emil-myntet utges med tillåtelse från rättighetsinnehavarna Saltkråkan och Bildmakarna Berg. 

Mynthuset Sverige, Saltkråkan och Bildmakarna Berg har valt att donera en del av intäkterna från Emil i Lönneberga-kollektionen till SOS Barnbyars projekt av Astrid Lindgrens andra barnby i Atakpamé, Togo. Det familjebaserade omvårdnadsprogrammet ger barn som har förlorat sina föräldrar ett permanent hem i en familj, samt utbildning och tillgång till hälsovård.

Berättelsen om Emil kom till 1962 när Astrid Lindgren försökte trösta dottern Karins äldste son Karl-Johan, genom att säga "men vill du höra vad Emil i Lönneberga gjorde?”. Pojken tystnade då och ville höra mera. Innan Astrid Lindgren satte sig för att skriva ned berättelsen hörde hon av sig till tecknaren Björn Berg som gick med på att teckna bilderna till boken som utkom året därpå. Modell för Emil stod Björn Bergs egen son Torbjörn och Astrid hämtade inspiration från sin egen uppväxtmiljö och sin pappa Samuel Augusts barndom.

Även om Emil i Lönneberga aldrig blir äldre än 5-6 år så är det över femtio år sedan den första boken om honom gavs ut. Böckerna om Emil finns översatta till 52 språk och har sålts i mer än 30 miljoner exemplar. Oftast utgivna med de fantastiska originalillustrationerna. Böckerna om Emil ges ständigt ut i nya utgåvor och upplagor i de nordiska grannländerna men också i Tyskland, Holland, Polen och andra länder i Europa. Den småländska miljö där Emil växer upp, och som vi uppfattar som så genuint svensk, har mycket gemensamt med landsbygdens villkor överallt på jordklotet, och de senaste översättningarna av Emil är på hebreiska, kinesiska, vietnamesiska, turkiska och japanska

 

Pris:9 500 kr
Specifikationer
Metall:
Guld - 90%
Nominellt värde:
10 Dollar (niue)
Kvalitet:
Proof
Diameter:
26mm
Vikt:
10g
Präglat år:
2016
Land:
Niue
Upplaga:
300