Sveriges sista 25-öring gick – i likhet med sina småsyskon – i graven i och med myntlagen från den 1 juli 1985. Därmed förlorade man ett litet, fint kopparnickelmynt som på åtsidan hade kungens initialer och årtal och på frånsidan valören och utgivningslandet.

Sveriges sista 25-öring är numera en raritet som vi har förfinat med en beläggning av guld och platina. Nu har du möjligheten att förvärva dig detta historiska cirkulationsmynt och därmed en del av vår svenska historia:

 • Sveriges sista 25-öring!
 • Levereras med numrerat ägarbevis och äkthetscertifikat
 • Begränsad tillgång
 • Inleder utan förpliktelser myntsamlingen Svenska Öresmynt – belagd med guld och platina
 • Belagd med 24 karat guld och äkta platina endast 99 kr!
Specifikationer
Metall:
Kopparnickel belagt med 24 karat guld och äkta platina
Nominellt värde:
25 öre
Diameter:
17 mm
Vikt:
2,18 gram
Präglat år:
1976-1984
Land:
Sverige
Advers:
Texten "Sverige" och valör
Revers:
Krönt monogram och präglingsåret

Detta samlarobjekt är det första i en samling. Det betyder att du får startförsändelsen till introduktionspris samt förtursrätt till efterföljande relaterade samlarobjekt utan vidare köptvång. 

Du får samlarobjekten tillsända i den ordning som de utges eller när de blir tillgängliga på marknaden. Normalt sänder vi dig en försändelse i månaden till normalpris så länge du önskar. Antalet försändeler i en samling varierar beroende på samlarområde. Se varje produkts villkor för vidare info samt ordinarie priser. 

Du har alltid 30 dagars öppet köp och kan när som helst meddela vår kundservice på 040-602 82 60 eller kund@mynthuset.se om du inte längre önskar fortsätta din samling. 

Dina samlarfördelar:

 • Spara tid & pengar du skulle ha lagt på att söka reda på objekten själv
 • Öppet köp i 30 dagar
 • Möjlighet att reklamera om du inte blir nöjd
 • Större chans att få en komplett samling
 • Dina samlarobjekt direkt i brevlådan!
 1. Jag säkrar mig Kung Carl Gustafs 25-öring. Myntet är belagt med 24 karat guld och äkta platina.
 2. Jag får en faktura tillsammans med myntet med 14 dagars förfallodatum. Myntet sänds med post och levereras normalt inom 5-10 dagar.
 3. När jag beställer myntet inleder jag samtidigt samlingen ”Svenska Öresmynt” – belagt med guld och platina. Samlingen innehåller 16 stycken spännande och historiska mynt öresmynt. Detta innebär att jag får ett nytt öresmynt skickat till mig cirka en gång i månaden. Det är ingen bindningstid eller begränsning för hur många mynt jag måste köpa. Jag kan avsluta samlingen när som helst om jag önskar.
 4. Priset för efterföljande mynten i samlingen är 295 kr + porto på 59 kronor.
 5. Jag mottar dessutom ett inlägg där jag kan förvara mynten – utan extra kostnad.
 6. Jag har alltid 30 dagars full returrätt och jag samlar bara så länge jag själv önskar. Om jag vill avsluta samlingen, senarelägga utskick eller ändra utskicksintervallen tar jag bara kontakt med Mynthuset Sverige via telefon 040-602 82 60, brev eller e-mail: kund@mynthuset.se, allt efter vad som är enklast för mig. Alla köp från Mynthuset Sverige täck alltid av konsumentköplagen.
 7. Mynthuset Sverige garanterar, utan tidsbegränsning eller andra förbehåll, äktheten hos alla våra samlarobjekt.
 8. Mynthuset Sveriges syfte är att förmedla historien som är knuten till mynt eller andra samlarobjekt och göra samlingar tillgängliga för så många som möjligt. Vi säljer till samlare som är upptagna av samlarglädje och historia. Vi garanterar inte att mynt eller andra samlarobjekt stiger i värde eller behåller sitt ursprungsvärde. Eventuella tidigare värdestigningar garanterar inte framtida värdeökning.