Mynthuset Sverige har låtit prägla en speciell guldtacka med motiv av Sveriges mest imponerande byggnad. Stockholms slott är en del av det svenska kulturarvet som återges på denna fina guldtacka präglad i 99,9 % guld. Guldtackan väger hela 5 gram.

Alltsedan Stockholm grundades har slottet legat på samma plats där Mälaren mynnar ut i Saltsjön. Stockholms nuvarande slott byggdes på ruinerna av den gamla borgen Tre kronor som brann ned 1697.

Guldtackan är utgiven i en mycket begränsad upplaga och levereras i ett specialdesignat skrin passande för denna fina produkt. Stockholms slott är idag ett av Sveriges mest besökta turistmål med omkring 700 000 - 800 000 besökare årligen. På guldtackan kan du noga studera slottets alla detaljer. 

Du säkrar dig:

• 5 g guldtacka med ett vackrt och detaljerat motiv av Stockholms slottp>

• Präglad i en mycket begränsad upplaga i 24 karat guld

• Guldtackan mäter 24 x 14 mm.

• Äkthetscertifikat medföljer guldtackan

• Kan endast köpas hos Mynthuset Sverige

• Präglad i en mycket begränsad upplaga om endast 199 exemplar i världen

Kung Carl XVI Gustav bor numera med sin familj ute på Drottningholms slott sedan 1981, men kungliga slottet är hans arbetsplats.

Ett av Sveriges kulturarv har förevigats på en vacker guldtacka och Stockholms slott är det perfekta motivvalet - det är trots allt Sveriges kungliga slott!

Specifikationer
Metall:
99,9 % guld
Kvalitet:
Proof
Storlek:
24 x 14 mm
Vikt:
5 gram
Präglat år:
2020
Land:
Sverige
Upplaga:
99 exemplar
Utgivet av :
Mynthuset Sverige