2018 är det stora jubileumsåret då Bernadotte med kunglig pompa och ståt firar 200 år på den svenska tronen. Mynthuset Sverige uppmärksammar kungafamiljen Bernadottes kommande 200-årsjubileum med utgivningen av en booklet som innehåller den spännande berättelsen om Jean Baptiste Bernadotte – om hur han hamnade i Sverige och blev det svenska kungahusets anfader. Specialutgåvan innehåller därutöver en historisk genomgång av samtliga kungar i ätten Bernadotte fram till idag. Kort sagt spännande läsning för den historieintresserade!

  • Specialutgåva: Bernadottes väg till tronen.
  • Här kan du läsa om hur det kom sig att den franske marskalken Jean Baptiste Bernadotte hamnade i Sverige och hela konungaätten Bernadottes följande historia.
  • Författare: Karl-Erik Frandsen
  • Pris endast 149 kr - porto tillkommer om 49 kr!

I denna specialutgåva tar vi med dig på en vandring genom konungaätten Bernadottes uppkomst och utveckling från det att Jean Baptiste anlände till Sverige i oktober 1817, adopterades av Karl XIII och antog det svenska namnet Karl Johan, till vår nuvarande kungafamilj med Carl XVI Gustaf i spetsen. Sedan Karl XIV Johan blev kung 1818 har familjen Bernadotte suttit på Sveriges tron. Ingen annan dynasti har regerat lika länge. Därmed bär det svenska kungahuset på en unik historia.

Specifikationer
Booklet:
Bernadottes väg till tronen
Utgiven av:
Mynthuset Sverige
Författare:
Karl-Erik Frandsen
I samband med:
Bernadottes 200-årsjubileum