Pris:
Geografi:
Tema:

Exklusiva samlarobjekt i silver som hyllar svenska medaljörer i olympiska vinterspelen genom tiderna med utvalda höjdpunkter.

Lillehammer 1994, Peter Forsbergs straffmål - 5 gram silvertacka
Lillehammer 1994, Peter Forsbergs straffmål - 5 gram silvertacka

Ingen trodde att det var sant; varken kommentatorerna, lagkamraterna eller stora delar av Sverige som satt framför TV-apparaterna. 20-årige Peter Forsberg fintade bort målvakten
i den helt avgörande straffläggningen om ett OS-guld - och han gjorde det med en fint vi inte trodde var möjlig. Inte i ett sådant ögonblick. Tre Kronors seger i Lillehammer 1994 var det  första svenska OS-guldet i ishockey genom tiderna. 

798 kr
2,5g Peter Forsberg silvertacka
2,5g Peter Forsberg silvertacka

För första gången ges det ut en serie i ädelmetall om svenska olympiska höjdpunkter genom ett exklusivt officiellt samarbete mellan Mynthuset och Sveriges Olympiska Kommitté. Denna silvertacka  framvisar Peter Forsberg - en av Sveriges bästa ishockeyspelare genom tiderna!

498 kr
Albertville 1992, Pernilla Wiberg OLY storslalom - 5 gram silvertacka
Albertville 1992, Pernilla Wiberg OLY storslalom - 5 gram silvertacka

Den 19 februari 1992 tog Pernilla Wiberg guld i storslalom i Albertville. Pernilla var regerande världsmästarinna och det fanns höga förväntningar. Guldhoppet levde efter det första åket. Pernilla ledde visserligen inte, hon var 20 hundradelar efter Ulrike Maier. Pernilla svarade för ett suveränt andra åk och tog i sin OS-debut Sveriges första OS-guld på damsidan inom alpint. Segermarginalen som Pernilla säkrade guldet med var knappa sekunden till tvåorna, Diana Roffe och Anita Wachter. Maier fick nöja sig med en fjärdeplats. Pernilla har två OS guld och ett silver och är en av de främsta inom alpin skidsport i Sverige genom tiderna.

Leverans sker i början på mars.

798 kr
2,5g Pernilla Wiberg silvertacka
2,5g Pernilla Wiberg silvertacka

För första gången ges det ut en serie i ädelmetall om svenska olympiska höjdpunkter genom ett exklusivt officiellt samarbete mellan Mynthuset och Sveriges Olympiska Kommitté.

Denna silvertacka framvisar Pernilla Wiberg - en av Sveriges  främsta alpina skidåkarna.

498 kr