Lincoln Memorial - Ett monument för en av USA:s största presidenter

Ett monument för en av USA:s största presidenter

Be the first to rate!

0

Silvertacka med en av de största amerikanska presidenterna genom tidenerna - nu ahr du möjlighet att säkra dig denna silvertacka med ett otroligt detlajerat motiv!

  • Type: Singelprodukt
  • Lager: Tillgänglig
Pris: 1 300 kr

USA:s 16:e president, Abraham Lincoln, är en av de största presidenterna genom tiderna. Han var president under det amerikanska inbördeskriget och även om han inte fick uppleva krigets officiella avslutning, så ses Lincoln som företrädare för avskaffandet av slaveriet i USA. Mordet på Abraham Lincoln 1865 är en av de mest mytomspunna händelserna i amerikansk historia.

Abraham Lincoln var president under det amerikanska inbördeskriget och även om han inte fick uppleva krigets officiella avslutning, så ses Lincoln som företrädare för avskaffandet av slaveriet i USA. Mordet på Abraham Lincoln 1865 är en av de mest mytomspunna händelserna i amerikansk historia.För 150 år sedan beslutade den amerikanska kongressen att man skulle resa ett monument för Lincoln. Det tog nästan 50 år innan arbetet påbörjades 1914.

 

Nu har du möjlighet att säkra dig denna silvertacka med motiv av Lincoln Memorial. Silvertackan väger hela 31,1 gram och är präglad i 99,9 % silver.

  • En stor silvertacka med Lincoln Memorial som motiv
  • Väger hela 31,1 gram och är präglad i 99,9 % silver
  • Silvertackans motiv är präglat helt ut till kanten
  • Nominellt värde:: 5 Niue dollar
  • Din pris: 1.300 kroner - Mynthuset Sverige betalar portot

Lincoln Memorial står i dag i Washington som ett doriskt tempel från antikens Grekland. Templet är över 2000 kvm stort och 30 meter högt. Framsidan består av 36 kolumner, vardera 13 meter höga. De representerar de 36 stater som USA var uppdelat i när Abraham Lincoln mördades. Inne i templet hittar du en imponerande 5,8 meter hög staty av en sittande Abraham Lincoln.

 

Pris:1 300 kr
Specifikationer
Metall:
99,9 % silver
Nominellt värde:
5 Dollar
Kvalitet:
Proof-like
Diameter:
27 X 47 mm
Vikt:
31,1 g
Land:
Niue
Upplaga:
1,915