Vi fortsätter firandet av Pippi Långstrumps 75 år födelsedag - nu med Världens första mynttackor!

Pippi Långstrump är en nioårig flicka som en dag ensam flyttar in i Villa Villekulla i den lilla staden. Med sig har hon sin apa, Herr Nilsson, och sin häst, Lilla Gubben. Dessutom har hon en kappsäck full med gullpengar.

Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump är en märkvärdig flicka. Hon har en mamma som är en ängel i himlen och en pappa som är kung på Kurrekurreduttön i Söderhavet – dessutom är hon starkast i världen. Pippi är oberoende av vuxna, hon klarar sig utmärkt själv. Hon behöver aldrig göra något hon inte vill, bara för att andra säger åt henne att göra det, och hon visar ingen respekt för saker och personer som hon inte tycker förtjänar det. Pippi är fri.

Lilla Gubben är Pippis häst. Hästen är vit med svarta prickar och står ofta på verandan till Villa Villekulla. Pippis vita häst med svarta prickar har inget namn i böckerna, där kallas han kort och gott för ”Hästen”. Det var Inger Nilsson, skådespelerskan som spelade Pippi på film, som myntade smeknamnet ”Lilla
Gubben” när hon hade gett honom pepparkakor, klappade honom och sa: ”ja, du, lilla gubben”. Sedan fick han heta det.


Vill du hellre prata med en säljare kring produkten ringer du 040-602 82 00. Välkommen med din order!

Specifikationer
Metall:
.999 guld
Nominellt värde:
$5
Diameter:
14 x 24 mm
Vikt:
2,5 gram
Präglat år:
2020
Land:
Niue
Upplaga:
399 numrerade exemplar
Advers:
Pippi och Lilla Gubben
Revers:
Vapensköld, valör, år