I år är det 200 år sedan Napoleons död 1821. I historieskrivningen är han känd som en av världshistoriens mest framgångsrika fältherrar. Napoleon var en legend redan under sin livstid och dominerade hela sin samtid genom sina er­övringar i Europa. För att hedra Napoleon har Mynthuset låtit prägla detta fantastiska guldmynt i 24 karat guld med motiv av Napoleons grav - Myntet kan nu bli ditt för halva priset!

Napoleon Bonaparte (1769-1821) föddes under fattiga förhållanden på ön Korsika, men blev senare Frankrikes kejsare. Napoleon kom till makten efter en militär kometkarriär i samband med de franska revolutionskrigen i Europa. Hans popularitet växte när han förbättrade det franska skolsystemet genom att se till att alla skulle ha en lika stor chans att få ett bra jobb, fattiga som rik.

Napoleon dog 1821, troligen av magcancer. Han ligger begravd i Les Invalides, Dome church i Paris men begravdes inledningsvis på Saint Helena, men hans rester fördes till Frankrike 1840. Napoléons kvarlevor förvarades i Saint Jerome kapellet i Dome Church i mer än två decennier tills hans sista viloplats stod färdig 1861, en grav av röd kvartsit, vilande på en grön granitbas.

Du säkrar dig:

 • Ett fint guldmynt med motiv av Napoleons grav i Les Invalides, Dome church i Paris
 • Myntet är i 99,9 % guld i bästa proof kvalitet
 • Myntet är 11 mm i diameter och väger 0,5 gram
 • Du betalar endast 472,50 kr. Ordinarie pris: 945 kr
 • Äkthetscertifikat som garanterar myntets äkthet och kvalitet
 • Inleder, utan förpliktelser, samlingen ”Världens minsta guldmynt” med fantastiska och spännande guldmynt från hela världen. Du kan när som helst meddela oss att du inte önskar fler mynt.

Om myntsamlingen 

”Världens minsta guldmynt” är några av de populäraste mynten i världen. Inte bara för att det ställer höga krav på mynt-processen när man framställer mynt i denna storlek, men också för att det är spännande mynt från hela världen som skildras i denna samling.

När du beställer detta mynt startar du automatiskt samlingen ”Världens minsta guldmynt” .

Du mottar ett mynt ca en gång i månaden. Priset för efterföljande mynt är 945 kr + porto på 59 kronor. Du har alltid 30 dagars full returrätt och kan studera varje mynt i lugn och ro hemma innan du beslutar dig för om du vill behålla myntet. Du samlar också utan förpliktelser och kan när som helst avsluta samlingen när helst du önskar genom att skicka ett e-mail eller ringa till kundservice.

Specifikationer
Metall:
99,9 % guld
Nominellt värde:
2,5 Dollar
Kvalitet:
Proof
Diameter:
11 mm
Vikt:
0,5 gram
År:
2021
Land:
Niue
Upplaga:
4999
Advers:
Motiv från Napoleons grav
Revers:
Vapensköld, år, valör

 

 1. Ett fint guldmynt med motiv av Napoleons grav för endast 472,50 kr (+59 kr i frakt). Ord. pris 945 kr.
 2. Myntet skickas med post och leveranstiden är normalt 14 dagar.
 3. När jag beställer Napoleon-myntet inleder jag samlingen ”Världens minsta guldmynt”, som ger mig chansen att samla på spännande mynt från hela världen. Jag får ett nytt mynt cirka en gång i månaden.  
 4. Priset för de efterföljande mynten är 945 kr + porto på 59 kr. Jag mottar en faktura med 14 dagars förfallotid
 5. Under samlarperioden har jag mer att se fram emot: jag får, utan extra kostnad, en specialdesignad förvaringsbok där jag tryggt kan förvara mina guldmynt. Jag får dessutom under samlingsperioden ett album med plats för äkthetscertifikaten som medföljer varje mynt samt ett ägarbevis.
 6. Jag har alltid 30 dagars full returrätt och samlar bara så länge jag själv önskar. Om jag vill avsluta samlingen, skjuta upp leveranser eller ändra leveransintervaller tar jag bara kontakt med Mynthusets kundservice via telefon 040-602 82 60, brev eller e-post till kund@mynthuset.se. Alla köp täcks alltid av konsumentköplagen.
 7. Mynthuset Sverige garanterar, utan tidsbegränsning eller andra förbehåll äktheten av alla våra samlarobjekt. Äkthetscertifikat medföljer alltid.