Officiellt Disney guldmynt med första Musse Pigg motivet!
 
På våren 1928 bad Disney en av hans designers, Ub Iwerks, att börja skapa nya karaktärsidéer. 1925 ritade Hugh Harman några skisser av möss av Walt Disneys gamla husdjursmus som han brukade ha på sin gård. Dessa inspirerade Ub Iwerks att skapa en ny muskaraktär för Disney. "Mortimer Mouse" hade varit Disneys ursprungliga namn på karaktären innan hans fru, Lillian, övertygade honom om att ändra den, och till slut kom Musse Pigg till. Trots tidiga misslyckanden gjorde "Steamboat Willie" sin debut den 18 november 1928 och anses vara Mickeys officiella debut av Disney Company.
 
Nu har du chansen att äga en del av den historien med vårt exklusiva Disney guldmynt med det första Musse Pigg-motivet från "Steamboat Willie". Detta är inte bara ett mynt, det är en tidskapsel som fångar Walt Disneys genialitet och karaktärens evolution.
 
Endast 1500 exemplar av detta mynt finns tillgängliga globalt. Detta är din chans att säkra en del av Disneys arv och vara en del av den exklusiva skaran samlare världen över.
 
Du säkrar dig:
  • Officiellt Disney guldmynt med första Musse Pigg motivet från filmen 'Steamboat Willie' som utkom 1928
  • Väldigt låg världsupplaga - endast 1500 exemplar!
  • En del av produktserien som producerades inför Disneys stora 100-års jubileum i 2023
  • Levereras i vackert skrin
  • 30 dagars returrätt

Specifikationer
Metall:
99,9% guld
Nominellt värde:
$10
Kvalitet:
Proof
Diameter:
11 mm
Vikt:
0,5 gram
Präglat år:
2023
Land:
Barbados
Upplaga:
1500 exemplar

Back to Top

© Copyright 2024 - Mynthuset Sverige AB