Mumintrollens 75 års jubileum 2020 - fira med oss!
Vi är stolta att ha fått ensamrätt till mynt och medaljer för jubileet i den underbara Muminvärlden. Detta är ett unikt samarbete mellan oss, Moomin Characters och #vårthav, ett initiativ för att rädda Östersjön. Detta är samlarobjekt vi är stolta över. Tove Janssons originalillustrationer ligger till grund för denna exklusiva medalj och hela serien. 

Första medaljen, som heter #vårthav, blir din för 99 kr ! (ord pris 339 kr)! Fri frakt!

Jubileet uppmärksammas med medaljserien "Mumintrollet 75 år" - en serie om åtta exklusiva medaljer - samtliga belagda med 24 karat rättvisemärkt guld. Första medaljen visar härliga Mumintrollet simmandes i havet och på baksidan en karta över Östersjön - för att uppmärksamma vårt hav. Medaljen bär också den exklusiva 75-års jubileums logon. Övriga sju medaljer bär namn och originalillustrationer från de kända böckerna om Mumintrollen. Första boken skrev Tove Jansson 1945, för 75 år sedan.   


#vårthav är en internationell kampanj till förmån för det förorenade Östersjön.

Du säkrar dig:

• Jubileumsmedaljen #vårthav belagd med 24 karat rättvisemärkt guld för endast 99 kr. Ordinarie pris: 339 kr!

• Jubileet uppmärksammas med den internationella kampanjen #vårthav till förmån för det förorenade Östersjön.

• Medaljen är exklusiv och kan endast köpas genom Mynthuset Sverige.

Du inleder samlarserien MUMINTROLLET 75 ÅR med totalt 8 medaljer, men kan avsluta samlingen när du vill

• Äkthetscertifikat medföljer medaljen

• En exklusiv MUMINTROLLET 75 ÅR SAMLINGSMAPP där du kan både förvara din medalj och samtidigt läsa mer om de spännande karaktärerna i Mumindalen

• En exklusiv samlarserie för barn, barnbarn eller till dig själv

Tove Janssons första berättelse Småtrollen och den stora översvämningen gavs ut 1945. Sedan dess har hennes böcker som översatts till 50 olika språk om de spännande invånarna i Mumindalen blivit klassiker som ständigt hittat nya läsare.

Eftersom Tove Jansson levde stora delar av sitt liv vid Östersjön, både i Helsingfors och i Pellinge skärgård har det gjort att havet spelat en central roll i författarens böcker. För att fira Mumintrollens 75-årsjubileum har Moomin Characters, som förvaltar Muminrättigheterna därför lanserat en kampanj för att samla in pengar till förmån för världens mest förorenade hav.

Muminfamiljen utgörs av det nyfikna Mumintrollet, den lugna Muminmamman och den självupptagne Muminpappan som tillsammans bor i den vackra idyllen Mumindalen i ett högt, cylinderformat blått hus som Muminpappan för längesedan själv byggt.

Familjen lever ett lugnt och tämligen lyckligt liv men ibland känner Mumintrollet och hans far en längtan efter resor och äventyr, trots att dalen ständigt hotas av diverse naturkatastrofer.

Mumindalen avgränsas i öster av den stora bergskedjan Ensliga bergen, vilken ofta framstå som en okänd och aningen skrämmande plats. Ett ständigt hot för invånarna i den övrigt trygga dalen är det kyliga monstret Mårran, som är svår att kommunicera med och var hon rör sig fryser marken till is. Andra märkliga varelser som är svåra att förstå sig på men som dock vanligtvis är ofarliga är Hattifnattarna.

Nu har du möjlighet att göra skillnad - säkra dig denna mycket speciella jubileumsmedalj redan idag!

Specifikationer
Metall:
Kopparnickel, belagd med 24 karat fairmined-certifierat guld
Diameter:
38,61 mm
Vikt:
26 gram
Präglat år:
2020
Land:
Finland
Upplaga:
20 000 exemplar
Advers:
Mumintrollet, #oursea 2020
Revers:
Östersjön, Mumin 75 år

Samlarserien "Mumintrollen 75 år"

Samlarserien är utgiven som en exklusiv serie för att fira att Mumintrollen fyller 75 år – och ger utöver exklusiva medaljer belagda med 24 karat rättvisemärkt guld, även intressant läsning om karaktärerna i Mumindalen för barn, barnbarn och dig själv.
Mumintrollen är huvudkaraktärer i Tove Janssons böcker om Muminfamiljen, utgivna 1945 - 1970.


Motivet på medaljerna är hämtade från utsökt detaljerade originalillustrationer från omslagen till Tove Janssons böcker. Till varje medalj får du ett äkthetscertifikat med information om varje medalj och dess motiv. Medaljerna säljs med ensamrätt och kan endast beställas genom Mynthuset.


Om du vill ringa in din beställning eller har några frågor kring samlarserien ” Mumintrollet 75 år", är du välkommen att kontakta oss på telefon 040-602 82 60 eller maila oss på kund@mynthuset.se (våra telefontider är måndag till fredag 10-16). 

Utöver medaljserien ges det också ut guldmynt i 24 karat i starkt begränsad samlarupplaga. Ett mynt om 3,11 g med upplaga 750 exemplar och ett om 7,78 g om 300 exemplar, fysiskt numrerade på mynten. Se bild nedan. För mer info om dessa mynt ring 040 - 602 82 00"