Mumintrollens 75 års jubileum - firandet fortsätter 2021!

Vi är stolta att ha fått ensamrätt till mynt och medaljer för jubileet i den underbara Muminvärlden. Detta är ett unikt samarbete mellan oss, Moomin Characters och #vårthav, ett initiativ för att rädda Östersjön. Detta är ett samlarobjekt vi är stolta över. Tove Janssons originalillustrationer ligger till grund för denna exklusiva medalj och hela serien. 

Vid köp av medaljen, Trollvinter, för endast 59 kr + frakt 59 kr (ord pris 339 kr) får du jubileumsmedaljen #oursea på köpet värde 339 kr! Du sparar sammanlagt 678 kr med detta erbjudande!

Erbjudandet till detta pris gäller endast kunder som inte tidigare köpt av samlarserien.

Jubileet uppmärksammas med medaljserien "Mumintrollet 75 år" - en serie om åtta exklusiva medaljer. Första medaljen visar härliga Mumintrollet i ett vintrigt Mumindalen, en orginalillustration från det kända böckerna, och är belagd med 24 karat rättvisemärkt guld. Jubileumsmedaljen #Oursea visar Mumintrollet simmandes i havet och på baksidan en karta över Östersjön - för att uppmärksamma vårt hav. Medaljen bär också den exklusiva 75-års jubileums logon. Övriga 6 medaljer bär namn och originalillustrationer från de kända böckerna om Mumintrollen och är belagda med 24 karat rättvisemärkt guld. Första boken skrev Tove Jansson 1945, för 75 år sedan.   


#vårthav är en internationell kampanj till förmån för det förorenade Östersjön.

Du säkrar dig:

• Medaljen Trollvinter belagd med 24 karat rättvisemärkt guld för endast 59 kr (+ 59 kr i frakt). Ordinarie pris: 339 kr. Med detta erbjudande får du även jubileumsmedaljen #Oursea på köpet till ett värde av 339 kr.

• Jubileet uppmärksammas med den internationella kampanjen #vårthav till förmån för det förorenade Östersjön.

• Medaljen är exklusiv och kan endast köpas genom Mynthuset Sverige.

• Med detta erbjudande börjar du samla på serien MUMINTROLLET 75 ÅR med totalt 8 medaljer och får en ny medalj i månaden, men bara så länge du själv vill. Du kan när som helst meddela oss att du inte önskar fler medaljer.

• Äkthetscertifikat medföljer medaljen

• En exklusiv MUMINTROLLET 75 ÅR SAMLINGSMAPP där du kan både förvara din medalj och samtidigt läsa mer om de spännande karaktärerna i Mumindalen

• En exklusiv samlarserie för barn, barnbarn eller till dig själv

Tove Janssons första berättelse Småtrollen och den stora översvämningen gavs ut 1945. Sedan dess har hennes böcker som översatts till 50 olika språk om de spännande invånarna i Mumindalen blivit klassiker som ständigt hittat nya läsare.

Eftersom Tove Jansson levde stora delar av sitt liv vid Östersjön, både i Helsingfors och i Pellinge skärgård har det gjort att havet spelat en central roll i författarens böcker. För att fira Mumintrollens 75-årsjubileum har Moomin Characters, som förvaltar Muminrättigheterna därför lanserat en kampanj för att samla in pengar till förmån för världens mest förorenade hav.

Muminfamiljen utgörs av det nyfikna Mumintrollet, den lugna Muminmamman och den självupptagne Muminpappan som tillsammans bor i den vackra idyllen Mumindalen i ett högt, cylinderformat blått hus som Muminpappan för längesedan själv byggt.

Familjen lever ett lugnt och tämligen lyckligt liv men ibland känner Mumintrollet och hans far en längtan efter resor och äventyr, trots att dalen ständigt hotas av diverse naturkatastrofer.

Mumindalen avgränsas i öster av den stora bergskedjan Ensliga bergen, vilken ofta framstå som en okänd och aningen skrämmande plats. Ett ständigt hot för invånarna i den övrigt trygga dalen är det kyliga monstret Mårran, som är svår att kommunicera med och var hon rör sig fryser marken till is. Andra märkliga varelser som är svåra att förstå sig på men som dock vanligtvis är ofarliga är Hattifnattarna.

Nu har du möjlighet att göra skillnad - säkra dig denna mycket speciella medalj redan idag!

Specifikationer
Metall:
CuNi metall förgyllt i 24 karat rättvisemärkt guld
Diameter:
38,61 mm
Vikt:
26 gram
Präglat år:
2020
Land:
Finland
Upplaga:
5000 exemplar
Advers:
Mumintrollet i ett vintrigt Mumindalen
Revers:

Samlarserien "Mumintrollen 75 år"

Samlarserien är utgiven som en exklusiv serie för att fira att Mumintrollen fyller 75 år – och ger utöver exklusiva medaljer, även intressant läsning om karaktärerna i Mumindalen för barn, barnbarn och dig själv.
Mumintrollen är huvudkaraktärer i Tove Janssons böcker om Muminfamiljen, utgivna 1945 - 1970.


Motivet på medaljerna är hämtade från utsökt detaljerade originalillustrationer från omslagen till Tove Janssons böcker. Till varje medalj får du ett äkthetscertifikat med information om varje medalj och dess motiv. Medaljerna säljs med ensamrätt och kan endast beställas genom Mynthuset.


Om du vill ringa in din beställning eller har några frågor kring samlarserien ” Mumintrollet 75 år", är du välkommen att kontakta oss på telefon 040-602 82 60 eller maila oss på kund@mynthuset.se (våra telefontider är måndag till fredag 10-16). 

Utöver medaljserien ges det också ut guldmynt i 24 karat i starkt begränsad samlarupplaga. Ett mynt om 3,11 g med upplaga 750 exemplar och ett om 7,78 g om 300 exemplar, fysiskt numrerade på mynten. Se bild nedan. För mer info om dessa mynt ring 040 - 602 82 00"   

Fördelar för mig som kund hos Mynthuset 

  1. Jag säkrar mig medaljen Trollvinter belagd med 24 karat rättvisemärkt guld för endast 59 kr (+ 59 kr i frakt). Ordinarie pris: 339 kr. Med detta erbjudande får du även jubileumsmedaljen #Oursea på köpet till ett värde av 339 kr.
  1. Medaljen skickas med posten och levereras normalt inom 1-2 veckor.
  1. När jag beställer medaljen #oursea inleder jag samtidigt samlarserien “MUMINTROLLEN 75 ÅR” som innehåller ytterligare 7 medaljer med motiv av spännande figurer från Mumindalen. Detta betyder att jag får en ny medalj skickat till mig ca. var fjärde vecka tills samlingen är komplett. Det är ingen bindningstid eller begränsning för hur många medaljer jag skall köpa. Jag kan avsluta samlingen när som helst.
  1. Priset på de efterföljande medaljerna är 339 kr + 59 kr i frakt per försändelse.
  1. Jag mottar en exklusiv samlingsmapp till mina medaljer utan extra kostnad. Samlingsmappen innehåller spännande läsning om Mumindalens invånare. Samtidigt är mappen en trygg och säker förvaring för mina medaljer.
  1. Jag har alltid 30 dagars full returrätt och samlar endast så länge jag själv önskar. Om jag vill avsluta samlingen eller ändra leveransernas intervall till varannan månad behöver jag bara kontakta Mynthuset Sverige på telefon 040-602 82 60 eller via e-post kund@mynthuset.se och ange vad som är lättast för mig. Alla köp hos Mynthuset Sverige täcks av konsumentköplagen.
  1. Mynthuset Sverige garanterar utan tidsbegränsning eller andra förbehåll äktheten av alla våra samlarobjekt. 
  1. Mynthuset Sveriges mål är att förmedla historia knuten till mynt, medaljer och andra samlarobjekt samt att göra samlandet tillgängligt för så många som möjligt. Vi garanterar inte att mynt eller andra samlarobjekt stiger i värde eller behåller sitt nuvarande värde. Eventuell tidigare värdestigning är ingen garanti för en framtida värdeökning.