För 80 år sedan, den 31 oktober 2021, efter 14 års arbete, färdigställde mästerskulptören Gutzon Borglum sitt monument "Mount Rushmore" för att fira Amerikas första 150 år som ett fritt land. George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt och Abraham Lincoln valdes att representera grundande, tillväxt, bevarande och utveckling för USA. Demokratins helgedom, som först huggits i sten, har nu förevigats i ädelmetaller: äkta silver med 24 karats guld.

De fyra solida silvertackor, präglade med kantlös teknik, förgyllda med 24 karats guld, bildar tillsammans det berömda Mount Rushmore, som firar 80-årsjubileet av dess slutförande i år.

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder nu den exklusiva möjligheten att säkra denna jubileumsutgåva i en komplett uppsättning, förpackat i ett elegant skrin med äkthetscertifikat - ett av endast 250 exemplar på världsbasis.

  • Set med 4 silvertackor förgyllda med 24 karat guld
  • Mynt, $5 vardera = $20 Barbados
  • Limiterad utgåva -endast 250 set på världsbasis

Specifikationer
Metall:
Silver 99,9% förgyllt med 24K
Nominellt värde pr.mynt:
$5*4 stk = $20
Kvalitet:
BU
Storlek pr.mynt:
55 x 22 mm
Vikt pr.mynt:
31,10 gram*4 = 124,4g
Präglat år:
2021
Land:
Barbados
Upplaga:
250 set
Advers:
Mount Rushmore

1) Jag har säkrat mig ett set om 4 mynttackor i äkta silver förgyllt med 24 karat guld för 6595 kr, fraktfritt.

2) Mynttackorna levereras i ett elegant skrin och skickas med posten med en leveranstiden på normalt 14 dagar.

3) Jag har alltid 30 dagars full returrätt. Jag kontaktar Mynthuset Sverige på telefon 040-602 82 60 eller via e-post kund@mynthuset.se vid ev. retur. Alla köp hos Mynthuset Sverige täcks av Konsumentköplagen.

4) Mynthuset Sverige garanterar utan tidsbegränsning eller andra förbehåll äktheten av alla våra samlarobjekt.

5) Mynthuset Sveriges mål är att förmedla historia knuten till mynt, medaljer och andra samlarobjekt samt att göra samlandet tillgängligt för så många som möjligt. Vi garanterar inte att mynt eller andra samlarobjekt stiger i värde eller behåller sitt nuvarande värde. Eventuell tidigare värdestigning är ingen garanti för en framtida värdeökning.