Vi presenterar stolt DEVILS TOWER kopparmynt som väger hela 155,5 gram – ett måste i din amerikanska myntsamling!

En extraordinär produkt som hyllar det mäktiga Devils Tower samtidigt som den fångar den djupt rotade symboliken inom Native American-kulturen.

  • Kraftfull symbolik - På framsidan av myntet skimrar en bild av en vild björn som kraftfullt river i sitt byte och skapar de karaktäristiska spåren i den sällsynta igneösa bergsformationen. Detta område är heligt för Indianderna och kallas även Bear Lodge.

  • Djup relief - Myntet har präglats med en imponerande djup relief, där upphöjda ytor skapar enastående kontrast med designen. Resultatet är fantastisk detaljrikedom och en imponerande tredimensionell känsla.

  • 99,9% koppar - Myntet har präglats i 99,9 % koppar. Med en diameter på 65 mm blir detta mynt verkligen iögonfallande och imponerande.

  • Nominellt värde - Myntet kan användas som lagligt betalningsmedel och har ett nominellt värde av 1 dollar i Mesa Grande Nation of California.

  • Begränsad upplaga - Endast 1500 exemplar av kopparmyntet på världsbasis. 


Devils Tower, även kallad Bear Lodge, är en ikonisk geologisk formation i Wyoming, USA, med vertikala kolonner och andlig betydelse för Indianerna. För dem är platsen rotad i myter och legender; en berättelse säger att klippan lyftes till himlen för att skydda en flicka från en jagande björn. Genom årtusenden har detta varit en plats för heliga ritualer och ceremonier, där människor sökt styrka och kontakt med andevärlden, vilket har format deras kultur och andlighet.

 

devils-towers-at-sunset-longedge-1800

Specifikationer
Metall:
99,9% koppar
Nominellt värde:
One Dollar
Kvalitet:
BU
Diameter:
65 mm
Vikt:
155,5 g
Präglat år:
2023
Land:
Mesa Grande Sovereign Nation
Upplaga:
1500 exemplar i världen