Mynthuset Sverige har säkrat några av dagens mest eftertraktade mynt för svenska samlare. Detta är den sällsynta och mest exklusiva utgåvan av 1/4 Oz Krugerrand 2024 med det speciella Oom Paul Press Privy Mark. Dessa Krugerrands är präglade på den legendariska ursprungliga myntpressen från 1967, som skapade de första Krugerrands någonsin.

Präglingsmaskinen en av de äldsta fungerande myntpressarna i världen, kärleksfullt känd som "Oom Paul" efter Paul Krugers eget smeknamn Oom Paul (farbror Paul), har gått i pension efter över 130 år av aktiv tjänst för den sydafrikanska regeringen. Den sista aktiviteten var dessa utgåvor i ett strikt begränsat upplaga.

Krugerranden har varit känd i flera år som en av världens viktigaste valutor. Varje år väntar samlare runt om i världen ivrigt på det nya Krugerrand. Av alla Krugerrands guld som präglas är det bara en mycket liten andel som är präglad i Proof-kvalitet.

Myntet du kan beställa idag har präglats i den eftertraktade Proof-kvaliteten. Det finns bara 1967 av dessa mynt i hela världen. Mynthuset Sverige har säkrat några av dessa mynt för svenska samlare.

 

Du säkrar dig:

√ 1/4 oz guldmynt i 22 karats guld - 8,48 g

 Diameter på 22 mm

 Levereras tillsammans med en folder som beskriver historien om denna speciella präglingsmaskin som varit med om krig och förändringen från mekanisk till elektrisk prägling

√ Testimonial medföljer från direktören på de sydafrikanska myntverket, som bekräftar myntens äkthet och unika betydelse

 Endast 1967 exemplar på världsbasis

√ Du har 30 dagars returrätt

√ Ditt pris: 23 500 kr fraktfritt

 

oom-paul-image-final

Specifikationer
Metall:
91,6% guld
Nominellt värde:
1/4 Krugerrand
Kvalitet:
Proof
Diameter:
22 mm
Vikt:
8,48 gram
Präglat år:
2024
Land:
Syd Afrika
Upplaga:
1967
Finish:
Med Oom Paul myntmärke