Goda nyheter!

Mynthuset Sverige har säkrat några av dagens mest eftertraktade mynt för svenska samlare. Detta är den sällsynta och mest exklusiva utgåvan av 1/10 Oz Krugerrand 2023.

Krugerranden har varit känd i flera år som en av världens viktigaste valutor. Varje år väntar samlare runt om i världen ivrigt på det nya Krugerrand. Av alla Krugerrands guld som präglas är det bara en mycket liten andel som är präglad i Proof-kvalitet.

Myntet du kan beställa idag har präglats i den eftertraktade Proof-kvaliteten. Dessutom har den ett exklusivt myntmärke för att hedra 125-årsjubileet av Kruger National Park. Det finns bara 400 av dessa mynt i hela världen. Mynthuset Sverige har säkrat några av dessa mynt för svenska samlare.

Du säkrar dig:

 1/10 oz guldmynt i 22 karats guld - 3,39 g

 Diameter på 16,5 mm


 Äkthetscertifikat medföljer myntet


 Endast 400 exemplar på världsbasis

 Du har 30 dagars returrätt

Krugerrand är ett mynt i guld från Sydafrika. South African Chamber of Mines kläckte i mitten av 1960-talet en idé om hur man skulle kunna marknadsföra sydafrikanskt guld. Man beslöt att ge ut ett speciellt guldmynt, som skulle säljas till ett pris som låg strax över det nominella guldvärdet. Myntet präglades första gången 1967 och har tillverkats varje år sedan dess. Ursprungligen gjordes det endast i en variant, innehållande ett Troy ounce av finguld, som numera ofta kallas A full Kruger eller a 1 oz Kruger till skillnad från de tre mindre storlekar som sedan 1980 också ges ut årligen.

Namnet Kruger kommer från 1800-talets boerpresident Paul Kruger, som för övrigt också har givit namn åt Krugerparken i norra Sydafrika, medan rand, som är Sydafrikas officiella valuta, kommer från det geografiska namnet Witwatersrand (Vitvattensåsen) i den nuvarande Gauteng-provinsen i Sydafrika, där man redan i slutet av 1800-talet började utvinna stora mängder guld.

Specifikationer
Metall:
22 karat guld
Nominellt värde:
0,1 Rand
Kvalitet:
Proof
Diameter:
16,5 mm
Vikt:
3,39 gram
Präglat år:
2023
Land:
Syd Afrika
Upplaga:
400
Advers:
Med exklusivt privvymärke 125 years KNP