Var med och fira 200 årsjubileéet - beställ ditt guldmynt i dag!

 • Mynt med Karl XIV Johan i 99,9 % guld 
 • Myntet är 11 mm i diameter och väger 0,5 gram 
 • Levereras med äkthetscertifikat
 • Inleder, utan förpliktelser, samlingen ”Världens Minsta Guldmynt", bestående av sammanlagt 16 mynt totalt.

 

Karl XIV Johan (1763-1844) var ursprungligenen en av Napoleons marskalker vid namn Jean Baptiste Bernadotte. Bernadotte blev år 1810 inbjuden av den svenska staten att komma till Sverige och överta kungakronan. Orsaken till den ovanliga tronföljden var att Sverige inte hade någon självklar tronföljare sedan Gustaf IV Adolf avsatts. Sverige behövde därfören skicklig militär befälhavare på tronen. År 1818 kröntes Bernadotte till kung av Sverige – en händelse som markerar början på vår tids Bernadottedynasti.

Specifikationer
Metall:
99,9 % guld
Nominellt värde:
100 Francs
Kvalitet:
Proof
Diameter:
11 mm
Vikt:
0,5gram
Präglat år:
2018
Land:
Mali
Upplaga:
2500
Advers:
Karl XIV Johan på en häst, Bernadotte 1818-2018
Revers:
Vapensköld och nominelltvärde

En av de mest populära samlingarna

Samtidigt som du tackar ja till detta erbjudande får du värdefull förtursrätt till den eftertraktade internationella samlingen ”Världens Minsta Guldmynt” bestående av totalt 16 mynt. I samlingen kommer du få både internationellt kända mynt och mynt med välkända motiv.

Samtliga mynt i samlingen är präglade i 99,9 % guld, är mycket eftertraktade samlarobjekt och kostar 945 kronor plus porto på 59 kronor. Du har alltid 30 dagars öppet köp och du samlar helt utan förpliktelser vilket innebär att du när som helst välja att avsluta samlingen om du så önskar.

Allt detta får du, utan extra kostnad, som samlare av "Världens Minsta Guldmynt":
I den tredje försändelsen får du ett specialdesignat skrin där du kan förvara mynten. Dessutom får du i fjärde försändelsen, utan extra kostnad, ett album där du kan förvara dina certifikat samt ett förstoringsglas, perfekt att ha när du vill studera alla fascinerande detaljer på guldmynten.

Öppet köp i 30 dagar
Du får ett nytt guldmynt cirka en gång i månaden och du samlar bara så länge du själv vill och kan när som helst välja att avsluta eller pausa samlingen om du vill. Det finns ingen bindningstid och inget krav på minsta köp och du har alltid öppet köp i 30 dagar.

 

 1. Jag säkrar mig "Karl XIV Johan" myntet i 99,9% guld för endast 695 kr.
 2. Jag mottar en faktura med 14 dagars förfallotid tillsammans med myntet, så att jag kan studera myntet i lugn och ro innan jag betalar. Myntet skickas med post och leveranstiden är normalt 14 dagar.
 3. När jag beställer Karl XIV Johan myntet inleder jag samlingen ”Världens minsta guldmynt”, som ger mig chansen att samla på mynt med ikoniska personligheter och dess historia. Detta betyder att jag får ett nytt mynt cirka en gång i månaden.  
 4. Priset för de efterföljande mynten är 945 kr + porto på 59 kr.
 5. Under samlarperioden har jag mer att se fram emot. Jag får utan extra kostnad en specialdesignad samlingsmapp till förvaring av guldmynten, ett album för mina certifikat som medföljer varje mynt samt ett ägarbevis.
 6. Jag har alltid 30 dagars full returrätt och samlar bara så länge jag själv önskar. Om jag vill avsluta samlingen, skjuta upp leveranser eller ändra leveransintervaller tar jag bara kontakt med Mynthuset Sverige via telefon 040-602 82 60, brev eller e-post beroende på vad som är enklast för mig. Alla köp täcks alltid av konsumentköplagen.
 7. Mynthuset Sverige garanterar, utan tidsbegränsning eller andra förbehåll äktheten av alla våra samlarobjekt. Äkthetscertifikat och ägarbevis medföljer utan extra kostnad.
 8. Mynthuset Sveriges syfte är att förmedla historien som är knuten till mynt och andra samlarobjekt och göra samlingar tillgängliga för så många som möjligt. Vi säljer till samlare som är upptagna av samlarglädje och historia. Vi garanterar inte att mynt eller andra samlarobjekt stiger i värde eller behåller sitt ursprungsvärde. Eventuella tidigare värdestigningar garanterar inte en framtida värdeökning.