James Bond - officiellt Goldfinger-silvermynt

James Bond är världens mest kända hemliga agent. Nu kan du säkra dig det officiella James Bond-silvermyntet med en design baserat på en officiell filmaffisch från vad många anser vara den enda rätta Bond-filmen: Goldfinger, med Sean Connery i huvudrollen.

  • Sean Connery och Goldfinger på det officiella James Bond-silvermyntet
  • Illustration inspirerad av den ursprungliga filmaffischen
  • 99,9 % silver i bästa samlarkvalitet
  • Detaljerat färgtryck
  • Levereras i exklusiv box
  • 30 dagars returrätt

James Bond är skriven av den tidigare underrättelseofficeren och författaren Ian Fleming 1953. James Bond är en orädd och karismatisk brittisk Secret Service-agent med "licence to kill". Även känd under kodnamnet 007, har han porträtterats av sex skådespelare – Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan och Daniel Craig – i 25 spännande filmer som släppts av EON Productions sedan 1962.

I Goldfinger, som släpptes 1964 avslöjar agenten James Bond Goldfinger som en fuskare i kortspel. Han får i uppdrag att utreda Goldfingers guldsmygleri och följer spåret från en engelsk golfbana till fabriken i Schweiz. Där blir han tillfångatagen men övertalar Goldfinger att inte döda honom och deltar istället i Goldfingers storslagna plan: att ta sig in i Fort Knox.

Myntet visar en färgillustration av James Bond och den kvinnliga karaktären Pussy Galore. Baserat på en officiell filmaffisch har designen också en hand täckt av guldfärg. På baksidan finns den berömda 007 vapenlogotypen och inskriptionen "GOLDFINGER".

03-james-bond-goldfinger-2021-1-2oz-silver-proof-coloured_obverse-reverse

Specifikationer
Metall:
99,9% silver
Nominellt värde:
50 cents
Kvalitet:
Proof
Diameter:
32,60 mm
Vikt:
15,55 gram
Präglat år:
2021
Land:
Tuvalu
Upplaga:
12.007