För att handla i vår nätbutik måste du ha fyllt 18 år samt ha en adress i Sverige, eftersom vi i dagsläget inte har möjlighet att leverera utanför Sverige.

Priser
När du gör din beställning via internet är gällande produktpris inklusive moms det pris som på dagen för beställningen finns angivet på på adressen www.mynthuset.se. Moms ingår med 25% eller enligt eu-direktivet.

Eventuella portokostnader varierar från produkt till produkt. Vid samlingar där du som kund tar emot mynt, medaljer, sedlar, frimärken (eller övriga produkter) kontinuerligt reserverar vi oss för prisändringar. Vi reserverar oss även för eventuella korrekturfel i produkttexterna.

Betalningsvillkor 
Faktura medföljer leveransen om du har valt denna betalningsform. Du betalar med en plusgiroavi som medföljer. Från den dag du mottar fakturan har du en betalningsfrist på 14 dagar. Om leveransen blir försenad pga postgången eller om du mottager en faktura med för kort betalningsfrist är du välkommen att kontakta vår kundservice.

Mynthuset Sverige förbehåller sig rätten att göra en kreditupplysning och godkänna beställning innan leverans kan ske.

Krav / påminnelser 
Om din betalning inte når oss inom betalningsfristen, sänder vi en betalningspåminnelse med en påförd avgift på 60 kr. Om påminnelsefakturan inte betalas innan förfallodatumet gäller vanliga inkassorutiner.

Retur och reklamation 
Du har 30 dagars öppet köp på alla försändelser. Detta betyder att om du inte är nöjd med ditt samlarobjekt kan du returnera detta inom 30 dagar. Du kan i lugn och ro titta på ditt samlarobjekt innan du bestämmer dig. Vid returnering av en produkt är det du själv som har ansvaret för att produkten kommer oss tillhanda. I samstämmighet med lagen om distans och hemförsäljning är det kunden själv som betalar eventuella kostnader i samband med returneringen av en produkt. Om det handlar om en reklamation eller annat fel från vår sida bjuder vi dock självfallet på en retursedel. Även vid telefonförsäljning står Mynthuset Sverige för returkostnaden i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer.

Önskar du avsluta en samling i förbindelse med en returnering, ser vi helst att du ger besked om detta i samband med att du returnerar produkten. Annars riskerar du att få en påminnelse innan vi har hunnit motta returförsändelsen.

Reklamationer ska sändas till:

Mynthuset Sverige
Box 464
201 24 Malmö

OBS: Var noga med att ditt namn, kundnummer och fakturanummer står på returförsändelsen. På så sätt vet vi vem avsändaren är. Uppge gärna vad som är fel på produkten och om du önskar byta till ett annat samlarobjekt.

Leveransadress 
För att kunna beställa hos oss krävs att du har en adress i Sverige eftersom vi i dagsläget inte har möjlighet att leverera utanför Sverige.

Leveranstid
Beställda varor levereras vanligtvis inom ca 1-2 veckor om varan finns tillgänglig på lagret, men i vissa enstaka fall kan det ta upp till 4 veckor. Om en produkt skulle bli slutsåld placeras beställningen på en väntelista och levereras när produkten har inkommit. I vissa fall är det dock omöjligt att få tag på fler exemplar av just den specifika produkten och då annulleras beställningen efter ett tag.