Kinesiska muren - historiens längsta byggnadsverk

Kinesiska muren - 2000 år av historia

Världens minsta guldmynt 7 wonders

Be the first to rate!

0

Detta guldmynt har präglats med en avancerad teknologi och utgetts i en upplaga om endast 5000 exemplar. Nu har du möjlighet att säkra dig detta guldmynt och läsa mer om myntmotivets historia.

 • Type: Samling
 • Lager: Slutsåld!
Informera mig när produkten blir tillgänglig.

Kinesiska muren är världens längsta byggnadsverk och byggdes som en militär försvarsstruktur. Idag är muren en av världens mest besökta turistattraktion och är sedan 1987 listad på Unesco som världsarv och 2007 blev muren vald som ett av världens sju nya underverk. Muren är en serie försvarsmurar som är byggd i omgångar under flera olika dynastier från 300-talet f. Kr fram till första delen av 1600-talet. De existerande delarna av muren har en längd på ungefär 6000 km som tillsammans med naturliga barriärer skapar en 8 850 km lång militär försvarsmur.  

 • Mynt i 99,9 % guld präglad i bästa proof - kvalitet
 • Kinesiska muren - en av världens sju underverk
 • Äkthetscertifikat som garanterar myntets äkthet och kvalitet 
 • Inleder, utan förpliktelser, samlingen ”Världens 7 underverk”
Informera mig när produkten blir tillgänglig.
Specifikationer
Metall:
99,9 % guld
Nominellt värde:
100 CFA
Kvalitet:
Proof
Diameter:
11 mm
Vikt:
0,5 gram
År:
2017
Land:
Mali
Upplaga:
5000
Advers:
Kinesiska muren
Revers:
Vapensköld och nominellt värde

Populär samling

”Världens 7 underverk” är präglade på världens minsta guldmynt, vilket är några av de populäraste mynten i världen. Inte bara för att det ställer höga krav på mynt-processen när man framställer mynt i denna storlek, men också för de ikoniska byggnader som skildras i denna samling.

När du beställer myntet i guld med Den Kinesiska muren som motiv startar du automatiskt samlingen ”Världens 7 underverk” – bestående av 8 olika, fantastiska mynt i 99,9 % guld. Du mottar de 7 underverken; Den Kinesiska muren, Petra, Chichen Itza, Colosseum, Taj Mahal, Machu Piccu, Cristo Redentor samt det enda existerande av de gamla original underverken; Giza-pyramiderna. 

Du mottar ett mynt ca en gång i månaden. Priset för efterföljande mynt är 945 kr + porto på 59 kronor. Du har alltid 30 dagars full returrätt och kan studera varje mynt i lugn och ro hemma innan du beslutar dig för om du vill behålla myntet. Du samlar också utan förpliktelser och kan när som helst avsluta samlingen när helst du önskar genom att skicka ett e-mail eller ringa till kundservice.

 

 1. Jag säkrar mig myntet med Kinesiska muren i 99,9% guld för endast 795 kr.
 2. Myntet skickas med post och leveranstiden är normalt 14 dagar.
 3. När jag beställer Kinesiska muren-myntet inleder jag samlingen ”Världens sju underverk”, som ger mig chansen att samla på mynt med de mest spektakulära byggnadsverken i världen. Jag får ett nytt mynt cirka en gång i månaden.  
 4. Priset för de efterföljande mynten är 945 kr + porto på 59 kr. Jag mottar en faktura med 14 dagars förfallotid
 5. Under samlarperioden har jag mer att se fram emot: jag får, utan extra kostnad, en specialdesignad samlingsmapp där jag tryggt kan förvara mina guldmynt. Jag får dessutom, i den andra försändelsen, ett album med plats för äkthetscertifikaten som medföljer varje mynt samt ett ägarbevis.
 6. Jag har alltid 30 dagars full returrätt och samlar bara så länge jag själv önskar. Om jag vill avsluta samlingen, skjuta upp leveranser eller ändra leveransintervaller tar jag bara kontakt med Mynthusets kundservice via telefon 040-602 82 60, brev eller e-post till kund@mynthuset.se. Alla köp täcks alltid av konsumentköplagen.
 7. Mynthuset Sverige garanterar, utan tidsbegränsning eller andra förbehåll äktheten av alla våra samlarobjekt. Äkthetscertifikat medföljer alltid.
 8. Mynthuset Sveriges syfte är att förmedla historien som är knuten till mynt och andra samlarobjekt och göra samlingar tillgängliga för så många som möjligt. Vi säljer till samlare som är upptagna av samlarglädje och historia. Vi garanterar inte att mynt eller andra samlarobjekt stiger i värde eller behåller sitt ursprungsvärde. Eventuella tidigare värdestigningar garanterar inte en framtida värdeökning.