Mynt med Knut den Store i 99,9 % guld

Vikingarna - Legendariska krigare

Be the first to rate!

0

För att fira 1000 års jubileet av Knut den Stores kröning 6 januari år 1017 i London har Tower Mint från London och Gibraltar låtit prägla ett minnesmynt i 99, 9 % guld med motiv av den legendariska krigaren.

  • Type: Singelprodukt
  • Lager: Slutsåld!
Informera mig när produkten blir tillgänglig.

I år, 6 januari närmare bestämt är det exakt 1000 år sedan Knut den Store blev krönt till kung över England och i nutid skildras Knut den Store som en vis och framgångsrik kung som med våld och väl valda allianser byggde upp ett enormt imperium! Han var kung över England, Danmark, Norge, delar av Sverige och innan han dog utökade till att omfatta Island och Skottland. Vikingakungen fick kämpa hårt för att nå makten och under kort tid förlorade den unge Knut sin far, sitt rike och nästan hela sin armé, men motgångarna snarare stärkte än knäckte Knut och på 13 år skapade han ett stort imperium och blev Nordens mäktigaste viking.

För att fira 1000 års jubileet av Knut den Stores kröning 6 januari år 1017 i London har Tower Mint från London och Gibraltar låtit prägla ett minnesmynt i guld. På myntets advers ses ett profil porträtt av Knut den Store samt en karta över Storbritannien där Knut den Stores rike är skuggat. Som en extra detalj på myntet ses ett original vikingamynt placerat på kung Knuts axel och vid myntets nedre kant ses Knut den Stores regeringstid år 1016 – 1035 och orden England`s Vikings Kings – Cnut the Great. På myntets revers ses ett profil porträtt av drottning Elizabet II, regenten som suttit längst på tronen i engelska kungahusets historia.


Du säkrar dig:

  • Myntet har ett nominellt värde på 10 pund
  • Präglat i 99,9 % guld med en vikt av 3,112 gram och en diameter om 17,95 mm.
  • Myntet är präglat i en begränsad upplaga på endast 1000 exemplar på världsbasis.
  • Myntet levereras i ett specialdesignat skrin med ett äkthetscertifikat – allt detta får du för endast 4500 kr.
     
Informera mig när produkten blir tillgänglig.
Specifikationer
Metall:
99,9 % guld
Nominellt värde:
₤10
Diameter:
17,95 mm
Vikt:
3,112 g
Präglat år:
2016
Land:
Gibraltar
Upplaga:
1000
Advers:
Porträtt av Knut den Store
Revers:
Porträtt av drottning Elizabet II
Präglat av:
Tower Mint