Pris:
Geografi:
Tema:

Mynt

Mynthuset Sverige erbjuder guldmynt i både brilliant ocirkulerad- och proof-kvalitet med en guldhalt som varierar mellan 18 och 24 karat. Vi garanterar inte att mynt stiger i värde eller behåller sitt ursprungsvärde. Eventuella tidigare värdestigningar garanterar inte en framtida värdestigning.

50 years of Moon Landing 1969-2019 Armstrongs första steg på månen - 50 år sedan!

Det är 50 år (2019) sedan Apollo II tog sin färd mot månen och austronauten Neil Armstrong klaättrade ur månlandaren Eagle och yttrade de berömda orden "That's one small step for a man, one giant leap for mankind". 

Pippi i Söderhavet 3,45g Astrid Lindgrens - Pippi i Söderhavet 3,45g

Att Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump är en av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer råder det inget tvivel om. I år är det 70 år sedan den första boken om Pippi publicerades. För att fira detta har Mynthuset Sverige i samarbete med rättighetsinnehavaren Saltkråkan AB låtit prägla guldmynt och minnesmedaljer med illustrationer av Pippi och andra kända karaktärer samt föremål från Pippis värld.

The United States Gold Eagle 2018 Gold Eagle 2018

Exklusiv utgåva av Gold Eagle i 22 karat guld

Panda Platinum jubileumsset Panda jubileumsset

Detta  jubileumsset i reaste guld och platinum levereras i ett lyxigt skrin tillsammans med äkthetsertifikat. Guldmynten har  belagts med platinum  med ett nominellt värde av 10  Dollar och 10 Yuan. Mynten har präglats i en begränsad upplaga om 1987 exemplar

Karl XIV Johan 1818-2018 Karl XIV Johan guldmynt

Kungaätten Bernadotte firade 200-år (1818-2018) och i samband med detta har det präglats ett begränsat antal guldmynt med den första kungen Bernadotte; Karl XIV Johan. 

Emil och myssen - 10g Astrid Lindgrens Emil och myssen - 10g

Nu har du möjlighet att säkra dig ett Emil och myssen mynt i 90 % rent guld. Det är verkligen en fin och unik utgåva av Astrid Lindgrens populära literära figur. Myntet är präglat i en begränsad upplaga om endast 300 exemplar.