Pris:
Geografi:
Tema:

Mynt

Mynthuset Sverige erbjuder guldmynt i både brilliant ocirkulerad- och proof-kvalitet med en guldhalt som varierar mellan 18 och 24 karat. Vi garanterar inte att mynt stiger i värde eller behåller sitt ursprungsvärde. Eventuella tidigare värdestigningar garanterar inte en framtida värdestigning.

Pippi i Söderhavet 3,45g Guldmynt med Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer

Att Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump är en av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer råder det inget tvivel om. I år är det 70 år sedan den första boken om Pippi publicerades. För att fira detta har Mynthuset Sverige i samarbete med rättighetsinnehavaren Saltkråkan AB låtit prägla guldmynt och minnesmedaljer med illustrationer av Pippi och andra kända karaktärer samt föremål från Pippis värld.

3 995 kr
Panda Platinum jubileumsset Panda jubileumsset

Detta  jubileumsset i reaste guld och platinum levereras i ett lyxigt skrin tillsammans med äkthetsertifikat. Guldmynten har  belagts med platinum  med ett nominellt värde av 10  Dollar och 10 Yuan. Mynten har präglats i en begränsad upplaga om 1987 exemplar

3 195 kr
Karl XIV Johan 1818-2018 Karl XIV Johan guldmynt

Kungaätten Bernadotte firade 200-år (1818-2018) och i samband med detta har det präglats ett begränsat antal guldmynt med den första kungen Bernadotte; Karl XIV Johan. 

995 kr
Emil och myssen - 10g Astrid Lindgrens Emil och myssen - 10g

Nu har du möjlighet att säkra dig ett Emil och myssen mynt i 90 % rent guld. Det är verkligen en fin och unik utgåva av Astrid Lindgrens populära literära figur. Myntet är präglat i en begränsad upplaga om endast 300 exemplar.

9 500 kr
Vikingarna - Legendariska krigare Mynt med Knut den Store i 99,9 % guld

För att fira 1000 års jubileet av Knut den Stores kröning 6 januari år 1017 i London har Tower Mint från London och Gibraltar låtit prägla ett minnesmynt i 99, 9 % guld med motiv av den legendariska krigaren.

4 500 kr