Exklusivt fickur D-Day Spitfire

World War II fickur

Be the first to rate!

0

Denna eleganta och praktiska fickur med motiv av de berömda Spitfire för att hedra de brittiska piloterna under andra världskriget kan nu bli ditt

  • Type: Singelprodukt
  • Lager: Tillgänglig
Pris: 1 395 kr

  

Den 6 juni 1944 lyckades de allierade västmakterna landstiga i Normandie i norra Frankrike. Invasionen som gick under beteckningen D-dagen, är den största landstigningsoperation som gjorts i historien.

Nu kan du säkra dig detta fina och praktiska fickur med motiv av D-day Spitfires, ett brittiskt jaktplan som främst är känt för sin insats under andra världskriget.

·         Fickuret är belagt med silver

·         Ingraverat på baksidan "D-Day Spitfires / Flt lt Tony Cooper, no. 64 sqdn / Spitfire mk.vb / Normandy, June 1944"

·         Levereras i ett träskrin tillsammans med äkthetscertifikat

 

Tony Cooper var kapten i RAF och en av de mest aktiva piloterna under andra världskriget. Med över 160 operationer under andra världskriget hade han hela 3200 flygtimmar. Fem gånger var han tvungen att nödlanda - två gånger nattetid, två gånger med brand i planet och en gång efter att ha blivit ramat av fienden. 38 gånger var han i det legendariska Spitfire-planet, inklusive 2 gånger den 6 juni 1944, där han täckte Utah och Omaha Beach medan de allierade landsteg på D Day. År 2015 fick han den franska "Legion d'honneur" -medaljen för sin roll under D-Day.

Pris:1 395 kr
Specifikationer
Metall:
Silverbelagd
Storlek:
40 mm