Frihetsgudinnan (på engelska heter den Statue of Liberty ) är staden New Yorks förnämsta symbol. I över 130 år har den kolossala statyn hälsat miljontals resande välkomna till USA. Nu har det präglats ett mynt i 99,9 % guld med motiv av denna kända USA symbol.

Denna massiva staty skapades av fransmannen Auguste Bartholdi som en gåva till USA från det franska folket vid den amerikanska självständighetsförklaringens hundraårsminne. Frihetsgudinnan står på Liberty Island vid Hudsonflodens utlopp sydväst om Manhattan. Statyn är 46 meter hög men står placerad på en 47 meter hög sockel av sten. Från marken till toppen av facklan är det hela 93 meter.

Nu har du möjlighet att säkra dig en av världens mest kända symboler på ett mynt i hela 99.9 % guld - nu med 50% rabatt på första myntet!

Du säkrar dig:

• Mynt i 99,9 % guld i bästa proof kvalitet - nu med 50 % rabatt. Ord.pris: 945 kr. Du betalar endast 469 kr (+ 59 kr i frakt)

• Ett mynt med ett av världens mest kända symboler - Frihetsgudinnan

• Äkthetscertifikat som garanterar myntets äkthet och kvalitet

• Inleder, utan förpliktelser, samlingen ”Världens minsta guldmynt” med fantastiska guldmynt från hela världen

Vid den högtidliga invigningen 1886 talade president Grover Cleveland. Samma dag tändes facklan i gudinnans utsträckta hand för första gången. 

Säkra dig guldmyntet med det anrika motivet redan idag!

Specifikationer
Metall:
99,9 % guld
Nominellt värde:
2,5 Dollar
Kvalitet:
Proof
Diameter:
11 mm
Vikt:
0,5 gram
År:
2020
Land:
Niue
Upplaga:
3000
Advers:
Frihetsgudinnan
Revers:
Drottning Elisabeth

Populär samling

”Världens minsta guldmynt” är några av de populäraste mynten i världen. Inte bara för att det ställer höga krav på mynt-processen när man framställer mynt i denna storlek, men också för att det är spännande mynt från hela världen som skildras i denna samling.

När du beställer myntet STATUE OF LIBERTY startar du automatiskt samlingen ”Världens minsta guldmynt” .

Du mottar ett mynt ca en gång i månaden. Priset för efterföljande mynt är 945 kr + porto på 59 kronor. Du har alltid 30 dagars full returrätt och kan studera varje mynt i lugn och ro hemma innan du beslutar dig för om du vill behålla myntet. Du samlar också utan förpliktelser och kan när som helst avsluta samlingen när helst du önskar genom att skicka ett e-mail eller ringa till kundservice.

 

  1. Jag säkrar mig myntet med "Statue of Liberty" för 469 kr (+59 kr i frakt).
  2. Myntet skickas med post och leveranstiden är normalt 14 dagar.
  3. När jag beställer Liberty-myntet inleder jag samlingen ”Världens minsta guldmynt”, som ger mig chansen att samla på spännande mynt från hela världen. Jag får ett nytt mynt cirka en gång i månaden.  
  4. Priset för de efterföljande mynten är 945 kr + porto på 59 kr. Jag mottar en faktura med 14 dagars förfallotid
  5. Under samlarperioden har jag mer att se fram emot: jag får, utan extra kostnad, en specialdesignad samlingsmapp där jag tryggt kan förvara mina guldmynt. Jag får dessutom under samlingsperioden ett album med plats för äkthetscertifikaten som medföljer varje mynt samt ett ägarbevis.
  6. Jag har alltid 30 dagars full returrätt och samlar bara så länge jag själv önskar. Om jag vill avsluta samlingen, skjuta upp leveranser eller ändra leveransintervaller tar jag bara kontakt med Mynthusets kundservice via telefon 040-602 82 60, brev eller e-post till kund@mynthuset.se. Alla köp täcks alltid av konsumentköplagen.
  7. Mynthuset Sverige garanterar, utan tidsbegränsning eller andra förbehåll äktheten av alla våra samlarobjekt. Äkthetscertifikat medföljer alltid.
  8. Mynthuset Sveriges syfte är att förmedla historien som är knuten till mynt och andra samlarobjekt och göra samlingar tillgängliga för så många som möjligt. Vi säljer till samlare som är upptagna av samlarglädje och historia. Vi garanterar inte att mynt eller andra samlarobjekt stiger i värde eller behåller sitt ursprungsvärde. Eventuella tidigare värdestigningar garanterar inte en framtida värdeökning.