Peter Carl Fabergé var en rysk juvelerare och formgivare född i St Petersburg. Han utsågs på 1880-talet till Alexander III:s hovjuvelerare efter att ha tillverkat ett juvelinfattat påskägg till tsaren att ge till sin fru Maria Fjodorovna i present. Mellan åren 1883 och 1917 tillverkades det totalt 69 smyckade påskägg till tsaren, adeln och den industriella och finansiella eliten. Dessa är världskända som symboler för överdådig lyx.

Nu har du möjlighet att säkra dig ditt alldeles egna lyxägg i form av ett ovalformat mynt som återger det världskända ägget Rosebud av Carl Fabergé präglad i 99,9 % guld med två guldlegeringar – rött guld och guldornament.

Du säkrar dig:

• Mynt präglat i 99,9 % guld med två guldlegeringar – rött guld och guldornament

• Ett mycket speciellt ovalformat mynt som återger Fabergé ägget Rosebud

• Myntet väger 0,622 gram och har en storlek om 15 x 10 mm

• Begränsad upplaga om endast 5000 exemplar i världen

Carl Fabergé, den ryska juvelerare som stod på sin höjdpunkt under tsarätten Romanovs sista era precis innan den ryska revolutionen satte stopp för tsarväldet. Det var också under den tiden som Fabergés mästerliga ägg skapades som påskgåva från den ryske tsaren till hans hustru. Varje år till påsk fick Fabergé i uppdrag av tsaren att skapa ett nytt ägg. Det ena ägget blev mer fantastiskt än det andra.

Äggen är idag eftertraktade samlarobjekt bland världens rika – nu har du möjlighet att äga ditt egna Fabergéägg genom att säkra dig detta fina mynt i 99,9 % guld.

Specifikationer
Metall:
99,9 % guld
Nominellt värde:
3000 Francs
Guldlegeringar:
Rött guld och guldornament
Diameter:
Oval form 15 mm x 10 mm
Vikt:
0,622 gram
Präglat år:
2019
Land:
Chad
Upplaga:
5000
Advers:
Fabergéägg Rosebud
Revers:
Vapensköld och nominellt värde
Kvalitet:
Proof