Den 23 februari fyller Prinsessan Estelle 10 år! Vi hyllar henne med att ge ut en ”Mor- och dottermedalj” i vår serie om 75 år med Kung Carl XVI Gustaf. Vi inbjuder dig till att säkra JUBILEUMSMEDALJEN försilvrad med 99,9% silver 30 mm och 12 gram för endast 59 kr (59 kr i frakt tillkommer). Medaljen utvisar porträtt av Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Estelle i en vacker inramning. Du får den utan vidare köpförpliktelser i en fin förvaringsbok, för detta unika tillfälle. Vid svar inom 7 dagar får du även jubileumsmedaljen "Carl XVI Gustaf 75 år" som premie på köpet, värde 339 kr. Med detta erbjudande sparar du 619 kr.

I samband med att H.M Konung Carl XVI Gustaf fyllde 75 år gav Mynthuset ut en serie med fem exklusiva jubileumsmedaljer förgyllda i 24 karat rättvisemärkt guld med olika motiv från händelser i Konungens liv. Nu kompletteras serien med denna ”Mor- och dottermedalj”. Medaljerna ges ut i en begränsad upplaga och finns endast hos Mynthuset. Präglingen sker på ett av de äldsta myntverken i Europa, på det anrika Norska Myntverket.

Det övriga medaljerna i serien är förgyllda i 24 karat rättvisemärkt guld, har måtten 38,6 mm i diameter och väger 26 gram. Ordinarie pris 339 kr per medalj. Detta är ett samlarobjekt vi är stolta över.

Med detta erbjudande börjar du samla på serien och får en ny medalj i månaden, men bara så länge du själv vill. Du kan när som helst meddela oss att du inte önskar fler medaljer genom att kontakta kundservice.


I serien ingår följande medaljer:

 • Victoria & Estelle - mor och dottermedalj 
  Estelle Silvia Ewa Mary, född 23 februari 2012 i Solna i Stockholms län, är en svensk arvprinsessa och hertiginna av Östergötland. Prinsessan Estelle är historisk i och med att hon är den första kvinna som fötts in till tronföljden. Under en stor del av den svenska historien har lagen inte tillåtit kvinnor att regera, men 1980 ändrades lagen så att förstfödda oavsett kön ärver tronen i Sverige.

 • H.M. Konungen 2021 
  Konungen har fortsatt arbete med bland annat Sveriges riksdags talman och Sveriges regering samt är ordförande i Utrikesnämnden. Sedan 1975 är han Försvarsmaktens högste representant och innehar dess högsta grader. Han företräder alltjämt Sverige i en mängd sammanhang.

 • Födelse 1946
  Tisdagen den 30 april 1946 klockan 10.20 föddes Sveriges blivande konung på Haga slott. Prinsen fick titlarna Sveriges arvfurste och hertig av Jämtland. Han döptes i Slottskyrkan och fick namnet Carl Gustaf Folke Hubertus Bernadotte.

 • Trontillträde 1973
  När Gustaf VI Adolf avled den 15 september 1973 blev Kronprins Carl Gustaf, 27 år gammal, Sveriges Konung. Formellt skedde tillträdet som Sveriges statschef vid trontalet i Rikssalen den 19 september. Fler än 25.000 människor hade samlats på Norrbro för att hylla honom.

 • Bröllop 1976
  Den 12 mars 1976 tillkännagavs förlovningen mellan Carl XVI Gustaf och Fröken Silvia Renate Sommerlath på Kungliga slottet. Vigseln ägde rum i Storkyrkan i Stockholm lördagen den 19 juni 1976.

 • Tronarvinge 1977
  Konungen och Drottningen har tre barn. Förstfödda Kronprinsessan Victoria är tronarvinge. Hon föddes den 14 juli 1977. Prins Carl Philip är född den 13 maj 1979, och Prinsessan Madeleine är född den 10 juni 1982.


Utöver medaljserien ges det också ut en guldmedalj i två storlekar i 24 karat med motivet Tronföljden, i starkt begränsad samlarupplaga. En medalj om 3,11 g med upplaga 999 exemplar och en om 7,78 g om 299 exemplar. För mer info om dessa medaljer ring 040 - 602 82 00.

 • Tronföljd 2012
  Prinsessan Estelle föddes den 23 februari 2012. Prinsessan Estelle är, i enlighet med 1979 års successionsordning som trädde i kraft den 1 januari 1980, den andra i tronföljden efter Kronprinsessan Victoria.
Specifikationer
Metall:
Kopparnickel försilvrad
Kvalitet:
BU
Diameter:
30 mm
Vikt:
12 gram
Präglat år:
2021
Land:
Mynthuset Sverige
Upplaga:
En per hushåll
Advers:
Porträtt av Kronprinsessa Victoria och Prinsessan Estelle
Revers:
Tre kronor

Fördelar för mig som kund hos Mynthuset

1) Jag har säkrat mig Victoria & Estelle - mor och dottermedalj till ett förmånligt introduktionspris om endast 59 kr (+ frakt 59 kr). Ordinarie pris är 339 kr (+59 kr i frakt). Medaljen är försilvrad i 99,9% silver. Vid svar inom 7 dagar får du även jubileumsmedaljen "Carl XVI Gustaf 75 år" som premie på köpet, värde 339 kr. Med detta erbjudande sparar du 619 kr.

2) Jubileumsmedaljen skickas med posten och levereras normalt inom 1-2 veckor. 

3) Max en medalj per hushåll och endast om du inte tidigare samlat på serien

4) När jag beställer Jubileumsmedaljen Victoria & Estelle inleder jag samtidigt samlarserien “75 år med H.M. Konung Carl XVI Gustaf” som innehåller ytterligare fem guldförgyllda medaljer med motiv från händelser i kungens liv. Detta betyder att jag får en ny medalj skickat till mig ca var fjärde vecka tills samlingen är komplett. Det är ingen bindningstid eller begränsning för hur många medaljer jag skall köpa. Jag kan avsluta samlingen när som helst.

5) Jag mottar en exklusiv förvaringsbok till mina medaljer utan extra kostnad. Förvaringsboken innehåller intressant läsning om konungen och hans liv. Samtidigt är förvaringsboken en trygg och säker förvaring för mina medaljer.

6) Jag har alltid 30 dagars full returrätt och samlar endast så länge jag själv önskar. Om jag vill avsluta samlingen eller ändra leveransernas intervall till varannan månad behöver jag bara kontakta Mynthuset Sverige på telefon 040-602 82 60 eller via e-post kund@mynthuset.se och ange vad som är lättast för mig. Alla köp hos Mynthuset Sverige täcks av Konsumentköplagen.

7) Mynthuset Sverige garanterar utan tidsbegränsning eller andra förbehåll äktheten av alla våra samlarobjekt.

8) Mynthuset Sveriges mål är att förmedla historia knuten till mynt, medaljer och andra samlarobjekt samt att göra samlandet tillgängligt för så många som möjligt. Vi garanterar inte att mynt eller andra samlarobjekt stiger i värde eller behåller sitt nuvarande värde. Eventuell tidigare värdestigning är ingen garanti för en framtida värdeökning.