landing-funnel-ss-cairo-2

Ingenting har återfunnits från ett skeppsvrak på större djup än detta - Guinness rekord!  

 

Samlerhuset, där Mynthuset Sverige är en del av, är den enda aktören i världen som har fått tillgång till mynten från världens djupaste skattfynd! Mynten återfanns från ett djup av 5 181 meter under havet, ingenting har tidigare räddats från ett skeppsvrak på större djup! 99% av mynten smältes ner, enbart 1 % sparades. Som en av de första i världen får du nu möjligheten att bli ägare till ett rekordmynt i äkta krigssilver! 

För att säkerställa en rättvis fördelning av krigssilvermynten delas mynten ut enligt "först till kvarn"-principen. Vi har bara ett begränsat antal krigssilvermynt tillgängligt! Beställ ditt exemplar idag! 

 

Original krigssilvermynt återvunnet från 5 181 m.u.h.

Ett världsrekord listat i Guinness rekordbok


Finns endast hos Samlerhuset / Mynthuset Sverige!


 Storlek: 30,5 mm, 11,6 g

√ Ditt pris: 4000 kr (+59 kr frakt) Ord. pris: 7500 kr

 

För intressant informationsvideo, klicka HÄR

 

Krigssilvrets otroliga historia

Storbritannien kämpade hårt i kampen mot Hitler under andra världskriget och behövde pengar för att finansiera sin krigsinsats. Indien, en del av det brittiska imperiet, hade stora mängder silver. Planen var att skicka silvret till England för att använda det till krigsändamål. Tyskarna försökte stoppa leveranserna till England genom att attackera allierade konvojer med ubåtar, flygplan och krigsfartyg.

Ett brittiskt handelsfartyg, SS City of Cairo, lastat med silver och människor, torpederades av en tysk ubåt mitt ute i Atlanten. Nästan alla överlevande tog sig i livbåtar innan fartyget sjönk. Ubåtskaptenen tilltalade de överlevande med ett rop och sa de legendariska orden som senare gett namn åt titlar och filmatiseringar. «Sorry for sinking you – Good night»

 

city-of-cairo-photo1

 

År 2011 hittades skatten med krigssilvret på havets botten av företaget Deep Ocean Search. Den låg på ett rekorddjupt djup av 5 181 meter, samma som 17 Eiffeltorn staplade ovanpå varandra. Efter en lång rättsprocess för att klargöra ägandet, och tack vare modern teknik som gör det möjligt att arbeta på ett nästan omöjligt djup, börjar de hämta skatten 2015. Arbetet är så banbrytande att skattfyndet får sin plats i Guinness Book of Records som den djupaste skatten i historien! 

 

Endast 1% av krigssilvermynten har bevarats!
Ombord på det brittiska fartyget SS City of Cairo, som torpederades av tyskarna mitt i Atlanten under andra världskriget, fanns en otroligt stor skatt av krigssilver. Av de mynt som hittades i skeppsvraket smältes 99 % av dem ned av de brittiska myndigheterna. För några veckor sedan släpptes den återstående 1% av mynten och görs nu tillgängliga för samlare för första gången.

  vlcsnap-error245

 

Autentiserad av världens ledande myntexperter!
Som en extra garanti och mervärde för dig har amerikanska NGC (Numismatic Guaranty Corporation), ett världsledande oberoende företag specialiserat på myntäkthetscertifiering, förseglat och kvalitetskontrollerat varje mynt från krigssilverpartiet för hand. Dessutom levereras krigssilvermyntet med ett äkthetsintyg och spännande historisk information om skattfyndet. Du kan därför vara helt säker på att myntet är ett original från världens djupaste skattfynd från 5 181 meter.

 

do-you-know-the-story-of-the-ss-city-of-cairo-history-was-made-on-this-day-81-years-ago-when-a-british-passenger-ship-carrying-top-secret-cargo-was-torpedoed-and-sunk-by-a-german-submarine_-take-a-look-at-the-1

do-you-know-the-story-of-the-ss-city-of-cairo-history-was-made-on-this-day-81-years-ago-when-a-british-passenger-ship-carrying-top-secret-cargo-was-torpedoed-and-sunk-by-a-german-submarine_-take-a-look-at-the-4

 

 

Du har inga ytterligare köpförpliktelser, och alltid 30 dagars full returrätt.

Myntet skickas med posten och levereras inom 1-2 veckor i ett vackert träskrin.

Säkra dig även detta otroliga krigssilvermynt från den djupaste havsskatten någonsin!

Det här är din chans att äga ett stycke mynthistoria med en stamtavla som aldrig tidigare skådats: världsrekordhållaren för den djupaste havsskatten någonsin! Dessa historiska silvermynt kombinerar det brittiska imperiets, Indiens, andra världskrigets historia och den heroiska skeppsvraksbärgningen från 5181 meters djup. Berättelsen om SS-City of Cairo är en otrolig berättelse om tragedi, förräderi, mod och uthållighet.

Finns endast hos Samlerhuset/Mynthuset Sverige!

Du säkrar dig:

 Original krigssilvermynt återvunnet från 5 181 m.u.h.

 Ett världsrekord listat i Guinness rekordbok

 Storlek: 30,5 mm, 11,6 g

√ Ditt pris: 7500 kr 

 

do-you-know-the-story-of-the-ss-city-of-cairo-history-was-made-on-this-day-81-years-ago-when-a-british-passenger-ship-carrying-top-secret-cargo-was-torpedoed-and-sunk-by-a-german-submarine_-take-a-look-at-the-3

 

Om du önskar kan du dela upp beloppet i 4 räntefria delbetalningar vid beställning.

Du har inga ytterligare köpförpliktelser, och alltid 30 dagars full returrätt.

Myntet skickas med posten och levereras inom 1-2 veckor.

Pris: 7 500 kr