Att samla på mynt kan vara en lärorik hobby för barn

Barn har en underbar och naturlig nyfikenhet och många utvecklar ett stort intresse för att samla på saker. Att samla på mynt kan vara en mycket intressant och lärorik hobby för barn;  de lär sig om social och politisk historia, introducerar dem till design och skulpturkonst samt ger dem en chans att komma in på en hobby som de kan behålla livet ut.

Nedan finner du några konkreta tips på hur du kan hjälpa ditt barn att komma igång med sitt myntsamlande.

11230238_368548096686388_5921489824475765971_n

1. Visa barnet dina favoritmynt
Introducera barnet för några mynt med de mest iögonfallande designer som han/hon aldrig sett tidigare. Berätta för barnet om när, hur och varför mynten gjordes, var de gjordes och lite historia kring den tiden. Du kommer antagligen att förvånas över hur nyfiket ditt barn är!

2. Börja med en mindre samling
Det är oftast bäst att börja med en mindre samling – genom att börja med små, uppnåeliga mål är det större chans att barnet behåller sitt intresse och motivationen för att samla.

3. Förse barnet med mynttillbehör
Införskaffa nödvändiga tillbehör som gör barnets samlande enklare och roligare. Det kan till exempel vara ett fint skrin eller myntalbum där han/hon kan förvara sina mynt och ett förstoringsglas så att han/hon kan studera myntets alla fascinerende detaljer.

4. Gör research tillsammans
Varje mynt erbjuder en historisk och geografisk lektion som ger barnet en utmärkt möjlighet att lära sig mer om landet eller världen den lever i.

4. Ta med barnet till en myntmässa
Genom att ta med barnet till en myntmässa, eller kanske bara till en mynthandel, så får barnet möjlighet att bekanta sig med alla möjliga slags mynt och kanske även hitta sin egen favoritgenre. Många barn gillar också att träffa andra likasinnade som delar deras intresse.