Bernadottes 200-års jubileum (1818-2018)

Oscar II var kung av Sverige från 1872 till 1907 - en tid präglad av industrialismens och parlamentarismens frammarch, samt av den svensk-norska unionens försvagning och fall. Han hade ett stort intresse för poesi och litteratur såväl som naturvetenskap, och gav bidrag till forskningsprojekt såsom Nordenskiölds polarexpeditioner. Under och efter sin regeringstid sågs den språkligt begåvade och belästa Oscar II som Europas lärdaste monark och blev som den första kungliga person i Sverige filosofie hedersdoktor 1968.

I kontrast till kungamaktens tillbakagång under perioden främjade Oscar II med sin starka majestätiska utstrålning framväxten av den nationella och estetiska royalismen, och vann uppskattning i vida kretsar – en utveckling som betonades genom Stockholmsutställningen 1897. Hans regeringsperiod varade i 35 år och efterträddes av sonen.

Du säkrar dig:

 

  • Oscar II – jubileumsmedaljen i 92,5 % silver i bästa samlar proof-kvalitet, för endast  295 kroner inkl. porto
  • Förmånligt introduktionspris: endast 295 kronor (vårt normalapris är 495 kronor - du sparar 200 kronor!)
  • Begränsad upplaga: 10.000 exemplar per silvermedalj
  • Gratis samlingsmapp där du kan förvara dina medaljer tryggt och säkert och läsa mer om Bernadotte - regenternas intressanta historia.
  • Samlingen ”Bernadotte 200 år silvermedaljsamling”, bestående av sammanlagt 7 medaljer på vilka alla regenter i konungaätten Bernadotte är representerade – du samlar utan förpliktelser.
Specifikationer
Metall:
92,5 % silver
Kvalitet:
Proof
Diameter:
30 mm
Vikt:
12 gram
Upplaga:
10.000 exemplar per silvermedalj
Utgivare:
Mynthuset Sverige

När du säkrar dig medaljen Oscar II i 92,5 % silver inleder du samtidigt samlingen Bernadotte Silvermedaljer. Samlingen innehåller 7 silvermedaljer med profilporträtt av kungarna i ätten Bernadotte, samt konungariket Sverige på reversen. Du mottar dessutom en fin och informativ samlingsmapp där du säkert kan förvara dina medaljer samt en booklet om Bernadotte. Du kan se fram emot att lägga till bland annat Karl XIV Johan och Gustaf V till din samling. Alla medaljer är präglade i 92,5 % silver och i bästa proof-kvalitet.

 
Du får Oscar II -medaljen till ett förmånligt introduktionspris: endast 295 kronor. De resterande silvermedaljerna kostar 495 kronor (porto på 59 kronor tillkommer). Du kommer att motta försändelser cirka en gång i månaden tills samlingen är komplett. Du samlar helt utan förpliktelser och kan när som helst välja att avsluta eller pausa samlingen om du vill.

1. Jag säkrar mig silvermedaljen Oscar II till ett förmånligt introduktionspris av 295 kronor. Vårt normala pris är 495 kronor + porto 59 kronor – du sparar 249 kronor! Medaljen är präglad i 92,5 % äkta silver och i bästa proof-kvalitet. 
2. Silvermedaljen sänds med post och levereras normalt inom 14 dagar.
3. När jag beställer silvermedaljen Oscar II inleder jag samtidigt samlingen Bernadotte Silvermedaljer, som innehåller 7 medaljer – alla präglade i silver. Detta innebär att jag får en ny silvermedalj skickad till mig cirka en gång i månaden tills samlingen är komplett. Det är ingen bindningstid eller begränsning för hur många medaljer jag måste köpa. Jag kan alltså avsluta samlingen när som helst om jag vill.
4. Priset för de efterföljande silvermedaljerna i samlingen är 495 kronor + porto på 59 kronor.
5. Jag mottager dessutom en fin och informativ samlingsmapp med äkthetscertifikat där jag kan förvara mina medaljer. I samlingsmappen kan jag även läsa mer om Bernadotte. Samlingsmappen ger samtidigt en trygg och säker förvaring till medaljerna. Du mottar under din samlingsperiod även en booklet  om Bernadotte helt utan extra kostnad.
6. Jag har alltid 30 dagars full returrätt och jag samlar bara så länge jag själv önskar. Om jag vill avsluta samlingen, senarelägga utskick eller ändra utskicksintervallen tar jag bara kontakt med Mynthuset Sverige via telefon 040-602 82 60, brev eller e-mail, allt efter vad som är enklast för mig. Alla köp från Mynthuset Sverige täcks alltid av konsumentköplagen.
7. Mynthuset Sverige garanterar, utan tidsbegränsning eller andra förbehåll, äktheten hos alla våra samlarobjekt.
8. Mynthuset Sveriges syfte är att förmedla historien som är knuten till mynt och andra samlarobjekt och göra samlingar tillgängliga för så många som möjligt. Vi säljer till samlare som är upptagna av samlarglädje och historia. Vi garanterar inte att mynt eller andra samlarobjekt stiger i värde eller behåller sitt ursprungsvärde. Eventuella tidigare värdestigningar garanterar inte en framtida värdestigning.