Än i dag anses John F. Kennedy vara en av 1900-talets mest framstående människor. 

En väldigt speciell halvdollar i silver gavs ut i rekordfart till minne av den legendariska presidenten. Porträttet av Kennedy har blivit ikoniskt och är en symbol för det moderna Amerika. Många anser att detta mynt är obligatoriskt i varje samling.

 

 • En mycket eftertraktad halvdollar i silver till minne av John F. Kennedy - för endast 99 kr!
 • Äkthetscertifikat som garanterar myntets äkthet och kvalitet
 • Inleder, utan förpliktelser, samlingen Amerikanska Silverdollar
 • Som samlare av Amerikanska Silverdollar får du förmåner som endast är tillgängliga i denna samling.

 

Specifikationer
Metall:
40 % silver
Nominellt värde:
1/2 Dollar
Kvalitet:
Brillant ocirkulerad
Diameter:
30,6 mm
Vikt:
11,5 gram
Land:
USA
Advers:
John F. Kennedy
Revers:
USAs riksvapen

En av världens mest populära samlingar

Amerikanska silverdollar är ett av världens mest populära samlarområden, inte bara eftersom dollarn anses vara en av världens starkaste valutan, utan för att USA har gett ut så många legendariska mynt. Varje nytt amerikanskt mynt måste godkännas av presidenten och kongressen. När du beställer halvdollarn i silver till minne av John F. Kennedy kommer du automatiskt påbörja samlingen Amerikanska Silverdollar - som består av olika, attraktiva amerikanska dollarmynt i silver.

I fjärde försändelsen kommer du få ett träskrin och ett praktiskt album till dina äkthetscertifikat - båda utan extra kostnad! Vårt normala pris för skrinet är 279 kr och albumet 96 kr. Du sparar hela 375 kr!

Du mottar ett mynt cirka en gång i månaden. Priset för efterkommande mynt är det aktuella dagspriset, vilket kan variera mellan 349-1850 kr beroende på mynt.

Du har alltid 30 dagars returrätt och kan studera varje mynt i lugn och ro hemma innan du bestämmer om du vill behålla det. Du samlar också utan förpliktelser och kan när som helst välja att avsluta samlingen om du så önskar.

Fördelar med att samla hos Mynthuset Sverige

 1. Jag kan säkra mig John F. Kennedy halvdollar i silver för endast 99 kr.
 2. Jag mottar en faktura med 14 dagars förfallotid tillsammans med myntet, så jag kan studera myntet i lugn och ro innan jag betalar. Mynten skickas med post och leveranstiden är normalt 14 dagar.
 3. När jag beställer John F. Kennedy halvdollar inleder jag samtidigt samlingen ” Amerikanska Silverdollar”, som ger mig chansen att samla legendariska amerikanska silvermynt. Detta betyder att jag nytt silvermynt cirka en gång i månaden. Det är ingen bindningstid eller begränsning för hur många mynt jag måste köpa.
 4. Priset för de efterföljande silvermynten är 349-1850 kr beroenden på mynt + porto på 59 kr.
 5. I den fjärde försändelsen mottar jag även, utan extra kostnad, ett fint myntskrin i trä, där jag kan förvara de eftertraktade silvermynten. Det normala priset för skrinet är 279 kr, men jag betalar inget extra för detta. Jag får även ett praktiskt album, värde 96 kr, där jag kan förvara mina äkthetscertifikat, även detta utan extra kostnad.
 6. Jag har alltid 30 dagars full returrätt och samlar bara så länge jag själv önskar. Om jag vill avsluta samlingen, skjuta upp leveransintervallerna tar jag bara kontakt med Mynthuset Sverige via telefon 040-602 82 60, brev eller e-post, beroende på vad som är enklast för mig. Alla köp täcks alltid av konsumentköplagen.
 7. Mynthuset Sverige garanterar, utan tidsbegränsning eller andra förbehåll, äktheten av alla våra samlarobjekt. Äkthetscertifikat och ägarbevis medföljer utan extra kostnad.
 8. Mynthuset Sveriges syfte är att förmedla historien som är knuten till mynt och andra samlarobjekt och göra samlingar tillgängliga för så många som möjligt. Vi säljer till samlare som är upptagna av samlarglädje och historia. Vi garanterar inte att mynt eller andra samlarobjekt stiger i värde eller behåller ursprungsvärde. Eventuella tidigare värdestigningar garanterar inte en framtida värdeökning.