Ingen förpliktelse - 30 dagars full returrätt

Logga in

Hej

040 602 82 60
Din kundvagn är tom.

I år firar vi 50 år med Alfons Åberg, Gunilla Bergströms älskade barnboksfigur. Vi på Mynthuset är stolta över att i ett officiellt samarbete med Bok-Makaren AB uppmärksamma och hylla jubilaren Alfons med 4 exklusiva mynt med motiv från första boken God Natt, Alfons Åberg, 1972, i stark begränsad samlarupplaga.

2022 är det 50 år sedan den första boken med Alfons Åberg gavs ut. Den första Alfons-boken "God natt, Alfons Åberg” kom 1972 och sedan dess har det blivit ytterligare 25 böcker i Alfons-serien. Alfons Åberg är en svensk barnbokskaraktär skapad av författaren och illustratören Gunilla Bergström. Böckerna är välkända och översatta till över 40 språk.

Alfons Åberg är en vanlig liten kille som bor med sin pappa i en lägenhet i någon förort i Sverige eller var som helst i världen. Att Alfons Åberg och hans pappa har blivit så omtyckta figurer beror nog på att både barn och vuxna kan känna igen sig i Alfons vardag och Alfons kluriga funderingar och busiga upptåg som speglar barnets upplevelser och känslor, om rädsla och trygghet. Den godmodige pappan blir en positiv manlig förebild för Alfons som gärna vill bli som sin pappa. Alfons är ingen superhjälte eller gullig sagofigur, han är bara vanlig som vi alla kan känna igen, kanske är det just därför som han blivit så populär och lever vidare i berättelserna under decennier.

Hurra för en evigt ung 50-åring, allas vår Alfons Åberg!