Stäng fönster

Anmäl dig till nyhetsbrevet i dag!

  • Få erbjudanden och viktig information
  • Få inbjudningar till events och arrangemang
  • Få erbjudanden innan de släpps till alla kunder

Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

 
Fyll i dina uppgifter nedan:
Fyll i dina uppgifter nedan:

Våra produkter

Mynthuset Sverige erbjuder ett brett utbud av mynt och medaljer. Sortimentet består bland annat av jubileumsmynt, historiska mynt, internationella mynt, minnesbrev samt mynt- och medaljsamlingar.

Antika och historiska mynt

Tack vare vårt internationella samarbetsnät kan vi på Mynthuset Sverige erbjuda våra kunder antika originalmynt från hela världen. Förutom gamla svenska guld- och silvermynt erbjuder vi bland annat amerikanska guld- och silverdollar.

Läs mer >>

Jubileumsmynt

Förutom bruksmynt präglas officiella jubileumsmynt i Sverige. Detta görs för att hedra viktiga evenemang, personer eller tidsperioder. Jubileumsmynten är avsedda som minnesföremål och samlarobjekt men de är också officiella betalningsmedel med ett värde som motsvarar valören.

Läs mer >>

Medaljer

Till skillnad från ett mynt, har en medalj inte någon valör. Deras samlarvärde bestäms dock inte enbart på basis av deras guld- eller silverhalt och vikt. Värdet påverkas också av medaljens kvalitet, design, upplaga och motiv.

Läs mer >>

Minnesbrev

Minnesbrev är ett internationellt samlarobjekt som har existerat i Sverige de senaste åren. Minnesbrev kombinerar två stora samlarområden – frimärken och mynt/medaljer.

Läs mer >>

Samlingar

Mynthuset Sverige erbjuder möjligheten att samla genom abonemangsform.

Läs mer >>

Utländska mynt

Mynthuset Sverige strävar efter att kunna erbjuda våra kunder världsberömda, traditionella samlarobjekt.

Läs mer >>

Årsset

Svenska AB Myntverket i Eskilstuna har sedan 2010 slutat att producera årsset, därför kan vi tyvärr inte längre erbjuda några årsset längre.

Läs mer >>