Stäng fönster

Anmäl dig till nyhetsbrevet i dag!

  • Få erbjudanden och viktig information
  • Få inbjudningar till events och arrangemang
  • Få erbjudanden innan de släpps till alla kunder

Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

 
Fyll i dina uppgifter nedan:
Fyll i dina uppgifter nedan:

Över 1800 år gamla silvermynt från romarriket

Upptäck de romerska krigsgudarnas spännande berättelser genom över 1800 år gamla silvermynt från romarriket!

I många samhällen har religion, både forntida och nutida, spelat en stor roll i deras utveckling och det romerska empiriet är inget undantag. Den tidigaste formen av romersk religion var av animistisk natur, i tron att andar bebodde allt omkring dem, inklusive människor. Roms första invånare trodde även att de var övervakade av sina förfäders andar. Romarna dyrkade många olika gudar och gudinnor och menade att allt hade ett gudaväsen.

De romerska gudarna och gudinnorna har förevigats på olika mynt genom tiderna. Nu har du chansen att beställa ett set bestående av tre stycken över 1800 år gamla original-mynt från det romerska riket för endast 4995 kr – vi står för portot! Det är fantastiskt att ha något i sin hand som är så gammalt och full av historia!

Nu kan du säkra dig dessa tre fantastiska silvermynt för bara 4995 kr inkl. porto.

  • Varje mynt har ett nominellt värde av 1 denarius
  • Präglades mellan åren 193-235 e.Kr. – mynten är över 1800 år gamla!
  • Mynten är 18,5 mm i diameter och väger 3,5 g. På grund av den respektingivande åldern kan detta dock variera något.
  • Våra numismatiska experter garanterar äktheten av mynten
  • Mynten levereras i ett specialdesignat skrin med äkthetscertifikat

Pris 4.995 kr

 

De romerska krigsgudarna – ursprungliga silvermynt från romarriket

 

Setet består av 3 silvermynt som är präglade mellan år 193-235 e.Kr. och bär motiv av tre olika romerska krigsgudar:

Mars – krigsguden var den mest framstående och dyrkade av gudar. I tidig romersk historia var han vårens gud som symboliserade tillväxt och fertilitet. Mars omnämns även som jordens gud vilket kan förklara varför han blev dödens gud och slutligen krigsguden. Enligt vissa källor var Mars fader till Romulus och Remus – de legendariska grundarna av Rom, och således även fader till Roms folk. Romarna kallade sig själva för Mars söner.

Victoria – segergudinnan var en symbol för att segra över döden och var den som bestämde över vem som skulle segra i krig. Hon är också Roms motsvarighet till den grekiska gudinnan Nike, men till skillnad från Nike var gudinnan Victoria även en betydande del av det romerska samhället. En mängd tempel restes till hennes ära. När hennes staty flyttades år 382 ledde det till ramaskri i Rom. Hon dyrkades mestadels av triumferande generaler som återvände från krig.

Virtus – tapperhetens gudinna personifierade den romerska moralen – mod, manlighet och god karaktär. Virtus avbildades både som en man och en kvinna och var ofta klädd i rustning. Vanligtvis dyrkades Virtus tillsammans med gudomlighetens gud Honos.

På grund av det begränsade antalet set tillgängliga hos Mynthuset Sverige rekommenderar vi dig att beställa redan idag. Vi betalar portoen!


Pris 4.995 kr