Stäng fönster

Anmäl dig till nyhetsbrevet i dag!

  • Få erbjudanden och viktig information
  • Få inbjudningar till events och arrangemang
  • Få erbjudanden innan de släpps till alla kunder

Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

 
Fyll i dina uppgifter nedan:
Fyll i dina uppgifter nedan:

De Romerska Legionerna

Två historiska bronsmynt till minne av imperiets arméer

Inget förknippas så mycket med Roms resning till att bli ett världsimperium som de romerska legionerna. Det var den militära styrkan som gjorde det romerska imperiet överlägset att erövra och undertrycka flertalet länder och dess befolkning. Begreppet “legion” stod ursprungligen alla Roms militärgrupper och bestod av upp till 6000 soldater. Den romerska legionens storhet demonsteras bland annat av att enbart militära motiv präglades på mynt vid den tiden.

Detta set består av två bronsmynt, över 1600 år gamla (präglades 306-337 e.Kr.), med troligtvis två av de mest koncisa militära motiven som någonsin har skildrats på romerska mynt.

På det första myntet ser du ett militärläger, en tidig form av dagens kasern. Något som var oerhört viktigt för Roms armé var dess förmåga att snabbt resa ett väl befäst och fungerade militärläger, även om man befann sig långt ute i rikets vildaste utkanter.

Det andra myntet avbildar kärnan i den romerska legionen – de stolta legionärerna. Motivet föreställer två romerska soldater som håller varsin flagga. Flaggorna är symboler för soldaternas ära och styrka.


  • Två bronsmynt som hedrar de romerska legionerna
  • Fin kvalitet för sin respektingivande ålder
  • Träskrin och äkthetscertifikat medföljer – utan extra kostnad
  • Pris 1295 kr inkl. porto

De romerska legionerna var något oerhört viktigt för att Rom skulle nå den storhet väldet fick, både geografiskt och kulturellt. Nu har du chansen att beställa ett fantastiskt myntset med två antika originalmynt som starkt anknyter till den romerska legionen.

Pris 1.295 kr